Κύριε Τσιόδρα… (του Θεμιστοκλή Ζηκόπουλου, μαθητής Γ´Λυκείου)

4 Μαΐου 2020
14:50

Κορωνοϊός. Επικρατεί ένα χαοτικό πλαίσιο άγνοιας σε διεθνές επίπεδο, κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει, ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση διογκώνονται, οι κοινωνίες και η οικονομία σταματούν. Εκεί, εμφανίζεται ο κύριος Σωτήρης Τσιόδρας, και μας βοηθά να γράψουμε το ημερολόγιο ενός πραγματικά “αθέατου Απριλίου”, κάνοντας την Ελλάδα ξανά “διαμαντόπετρα στης γης το δαχτυλίδι”.

Κύριε Τσιόδρα, σας ευχαριστούμε! Σας ευχαριστούμε που ήσασταν δίπλα μας, σας ευχαριστούμε που αποκαταστήσαστε το κύρος της επιστήμης, σας ευχαριστούμε που υπερθεματίσατε την αξία του δώρου της ζωής! Σας ευχαριστούμε γιατί με την καλοσύνη σας, την ευγένεια και το ήθος σας αναδείξατε το πρόσωπο της ανθρωπιάς, της προσφοράς και της αλληλεγγύης σε όλους τους Έλληνες. Η φωνή σας, θα είναι η δική μας “ιδανική φωνή κι αγαπημένη”, από την πρώτη ποίηση της νέας ζωής μας.

Στις δύσκολες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, όλες και όλοι ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε. Διότι οι Έλληνες απέδειξαν πως ενωμένοι νικούν. Νικούν τον κορωνοϊό, νικούν το θάνατο. Εναποθέτουν το είναι τους στο πρόσωπο του συνανθρώπου τους και διαμέσω αυτού νοηματοδοτούν την επίγεια αναζήτησή τους. Οι Έλληνες ολοκληρώνονται, αγαπούν, δικαιώνονται υπαρξιακά και παράλληλα προσκαλούν τους υπόλοιπους συνανθρώπους τους σε έναν καλύτερο κόσμο.

Στο πρόσωπο του κυρίου Τσιόδρα ουσιώνονται όλοι οι αγωνιστές της ζωής, γιατί πράγματι την τελευταία λέξη δεν την είχε ο θάνατος. Ένα ευχαριστώ στους δικούς μας ήρωες της πρώτης γραμμής: Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων- Λοιμοξιολόγων, γιατρούς, νοσηλευτές, υπαλλήλους supermarket, υπαλλήλους φαρμακείων, υπαλλήλους μεταφορών, εθελοντές και τόσοι άλλοι που κράτησαν την κοινωνία μας όρθια σε αυτή την καινοφανή συγκυρία. Είναι οι δικοί μας ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που παρότι μακριά, είναι πιο κοντά μας από ποτέ.

Στον κύριο Τσιόδρα και σε όλους αυτούς, δεν έχουμε να επιστρέψουμε τις αμέτρητες ώρες δουλειάς τους, το άγχος και την αγωνία τους για το αβέβαιο αύριο, τον ιδρώτα και τις θυσίες τους. Το μόνο που έχουμε είναι ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και μερικούς στίχους του Ελύτη, τώρα που καλούμαστε να αναστηλώσουμε την κοινωνία, την οικονομία και τις ζωές μας:

Επιτέλους, φάνηκε να ‘ρχεται από μακριά

η ποντοθώρητη παρθένα Ελπίδα!”

και με οδηγούς ανθρώπους σαν εσάς

Στις εξοχές της ανοιχτής καρδιάς

θα δούμε να ξαναγεννιέται ο κόσμος”.

21 σχόλια

  • Μη χαιρεσαι, θ΄αρχισουν σαν τα μανιταρια να ξεπηδανε οι παραβατες (μαγαζια,κομμωτηρια,εκκλησιες κλπ

  • ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ,ΕΧΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΨΑΛΜΙΚΟ ΜΗ ΠΕΠΟΙΘΑΤΑΙ ΕΠ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΠΙ ΥΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙΣ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.

      • Μαζί πάτε εσείς οι δύο; ο ένας γράφει πρώτος και ο άλλος δίνει συγχαρητήρια; και χθες το ίδιο κάνατε στις ανακοινώσεις του κυρίου θεοφυλακτου. Δεν είναι κακό, απλά από περιέργεια ρωτάω.

    • Το ίδιο ισχύει για όλους μας. Αν δεν κάνω λάθος πριν από μια μέρα συμφώνησες χωρίς κριτική και χωρίς αντίλογο, με τον κύριο θεοφυλακτο σε ότι είπε, πως ζητάς από το νεαρό να μην συμφωνεί με ένα επιστήμονα; με ποια κριτήρια; δεν λέω ότι η κάθε γνώμη είναι λάθος, όλοι έχουμε τη δυνατότητα κρίσης.

    • Δεν υπάρχουν παντού φαντάσματα Κύριε, αν βλέπετε στον ύπνο σας ξυπνήστε και λίγο. Αντί να επιβραβεύετε ένα νέο παιδί για τη σκέψη και το λόγο του προσπαθείτε να το υποβαθμίσετε. Υπάρχουν και οι άλλοι βλέπετε που έχουν άλλη άποψη από εσάς…Υπάρχουν και αυτοί..ευτυχώς

      • Ετσι ακριβως.
        Συγχαρητήρια παλικάρι!!!
        Συγχαρητήρια για τα κότσια σου να γράψεις ένα τέτοιο άρθρο, να γράψεις βρε αδερφε αντικειμενικά μια καλή κουβέντα για κάποιον.. γιατι γέμισε από κακοπροαίρετη κριτική ο κοσμος
        Και παλι μπράβο σου και να συνεχίσεις.

    • πιθανών εσύ ξέρεις τα σκοτεινά συμφέροντα έτσι δεν είναι και πιθανών εγώ ξέρω τα δικά σου σκοτεινά συμφέροντα
      Υπάρχει η ζήλια ο φθόνος και ή ημιμάθεια
      Αντίθετα στην δικονομική υπάρχει κάτι που δεν σου πέρασε από το μυαλό και λέγεται τεκμήριο αθωότητα; ,αλλά αυτό μπροστά στην ζήλια ,τον φθόνο και την ημιμάθεια πάει στον Βρόντο

  • Στους αστυνομικούς ένα ευχαριστώ δεν είπε κανείς που αναγκάστηκαν χωρίς να το θέλουν να κάνουν τον μπαμπούλα εκεί έξω. Ένα ευχαριστώ δεν άκουσαν που υπερασπιζονται τα σύνορα μας στον Έβρο και αντ’ αυτού τους βρίζουν οι Πακιστανοί, τους πετάνε πέτρες και καμένα ξύλα και οι Τούρκοι τους πυροβόλανε. Αυτοί δε θέλουν να γυρίσουν στις οικογένειες τους; Δεν κινδυνεύει η ζωή τους; Δεν υπερασπιζονται όλους εμάς και τα σύνορα μας; Αλλά ένα ευχαριστώ δεν είπε ποτέ κανείς… Δυστυχως…

    • Ενα μεγαλο ευχαριστω τωρα,και ενα μεγαλο γιατι για το γεγονος που εσπαζαν στο ξυλο τους πολιτες που πηγαιναν στη φλωρινα να διαμαρτηρηθουν για το ονομα που δοθηκε στα σκοπια.Γιατι ομως?Γιατι απλα εκτελουν εντολες

    • Ξεκίνησαν μια μπούρδα οι ιταλοί και πρέπει τώρα να χειροκροτούμε καθέναν που κάνει τη δουλειά του;

      Ήμαρτον…

    • Μακάρι να έχουμε τέτοιους αξιόλογους ανθρώπους, καλώς να μας έρθει. Σε εσάς τι απόμεινε; επειδή κάποιος συμφωνεί με ένα επιστήμονα πρέπει να του κολλήσεις ταμπέλα;

  • ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ.ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΕΝΑ ΕΦΗΒΟ,ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.ΜΠΡΑΒΟ!!!!

  • Εγώ έχω να σου πω Θεμιστοκλή μου ,επειδή σε γνώρισα τόσο εσένα όσο και τους γονείς σου πολύ πιο καλά σε σχέση με τους προηγούμενους ομιλητές, Εύγε για το ήθος σου και την παιδεία .Αυτό έχει αξία στη ζωή, ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ.

  • Ας μη ξεχναμε πως ολη αυτη την περιοδο υπαρχουν κι αλλοι που αναγκαστικα και θυσιαστικα ηταν ακομη πιο μπροστα απο την 1η γραμμη του μετωπου. Ηταν αυτοι που με τα χερια υψωμενα δεν σταματησαν να παρακαλουν τον Υψθστο δθα πρεσβειων της Παναχραντης Μητερας ολων μας οπως και των Αγιων μας να βοηθησουν μη χαθουμε ! Ανθρωπινως μονο τιποτε δεν ηταν εφικτο. Επισης 1η γραμμη και θυσιαστικα ηταν οι ιερεις και τα γραφεια τελετων που αψηφωντας καθε κινδυνο ηταν εκει στο κατευοδιο οσων εφυγαν! Ας τους πουμε λοιπον ενα ευχαριστω εκ βαθους καρδιας για ολη τη συμπαρασταση τους και τη θυσια τους!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.