Οι “αλήθειες” για το Στρατόπεδο Μιλτιάδη Πόρτη στη Νεάπολη – Οι Νεαπολίτες αποφασίζουμε για τη Νεάπολη. Φτάνει πια! (Γράφει η Τσικρελη Τραϊανή)

21 Μαΐου 2020
09:04

Χθες, 20 Μαΐου 2020, ενημέρωσε τα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής ότι κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ήρθε σε επαφή μαζί του για εξεύρεση χώρου προς δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών. Μάλιστα το ενδιαφέρον τους εστιάζεται και πάλι στο στρατόπεδο Μιλτιάδη Πόρτη Νεάπολης.

Έτσι δηλαδή στα ξαφνικά εκεί στο Υπουργείο, είπανε :βρε δεν πάμε να δούμε το Στρατόπεδο Μιλτιάδη Πόρτη στη Νεάπολη;

Λίγο περίεργες οι συγκυρίες αλλά και καθόλου αιφνιδιαστικες αν κάποιος έχει παρακολουθήσει στο παρελθόν τις ενέργειες κάποιων Δημάρχων του Δήμου μας στο δήθεν όνομα της Ανάπτυξης για την δημιουργία Δομών Φιλοξενίας.

Συμμετοχική η ευθύνη και του νυν Δημάρχου Βοΐου, ο οποίος από την αρχή της θητείας του είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
(τον Δεκέμβριο ήταν υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής) και τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλια.
Μάλιστα κατά ομολογία του ο ίδιος ο Δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής, είχε ζητήσει να φιλοξενηθούν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε διάφορες εγκαταστάσεις της περιοχής μας, όπως το παλιό γηροκομείο στο Τσοτύλι, η πρώην σχολή Δημ. Αστυνομίας στο Τσοτύλι κλπ.
Μάλιστα δέχτηκε πρόταση προς συζήτηση με την Τοπική Κοινωνία για την δημιουργία ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΠΡΟΚΕΚΑ) ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, όπου τόσο ο ίδιος, όσο οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι αλλά και κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι άλλων παρατάξεων ήταν ΥΠΕΡ της δημιουργίας και μάλιστα θερμοί υποστηρικτές της ιδέας.
(Και μην πουν το αντίθετο, το καλό που τους θέλω, γιατί θα βγουν πολλά στη φόρα.)

Λόγω όμως των εξελίξεων της Πανδημίας, το σχέδιο έμεινε στη μέση.

Κι ερχόμαστε σήμερα :
Κάποιος που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην χώρα μας, είναι εύκολο να σκεφτεί πως η δημιουργία πλέον ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ πάει στην άκρη για τον λόγο ότι χρήματα πλέον δεν υπάρχουν (Κορονοϊός) και όσα υπάρχουν θα δοθούν στην οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων αλλά και εργαζομένων και ανέργων που πλήττονται.
Από την άλλη είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στο όνομα της δήθεν Τουριστικής Ανάπτυξης, για την αποσυμφόρηση των νησιών από τους Αποικους και φυσικά κατόπιν εντολών με αντάλλαγμα την οικονομική στήριξη της Φραου Μερκελ, την διασπορά Επενδυτών στην Ενδοχώρα.

Και πάμε στο περιβόητο Στρατόπεδο Μιλτιάδη Πόρτη…
Μία ακόμη αναφορά σ αυτό για όσους δεν γνωρίζουν.

Το Στρατόπεδο φίλοι μου “Μιλτιάδης Πόρτης” είχε στοχοποιηθει από το 2012 όταν τότε η Δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανιδου και οι Συνεργάτες της, είχαν δεχτεί και συμφωνήσει με τον τότε Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοιδη.

Δύο μήνες χρειάστηκαν για να αποτραπεί η δημιουργία του, χάρη στον Αγώνα που έκαναν οι Πολίτες της Νεάπολης.
Δύο μήνες, μέρες και νύχτες στο Στρατόπεδο Σκοπιά.
Οι περισσότεροι γνωρίζετε, όπως γνωρίζετε και την παρουσία μου εκεί ως μέλος της Επιτροπής Αγώνας.
Βλέπετε από τότε ήμουν “ρατσίστρια” και “Φασιστρια” όπως με χαρακτηρίζει ο Καραμπατζιας, γιατί από εκεί με γνωρίζει.

Τότε, σταμάτησαν τα σχέδια της Κυβέρνησης και μάλιστα είχε κριθεί και τότε ως ακατάλληλο.

Μάλιστα είχαν υποσχεθεί οι Άρχοντες του τόπου μας, συμπολιτευση κι αντιπολίτευση ότι θα έκαναν ενέργειες προς το Υπουργείο να δοθεί το Στρατόπεδο στον Δήμο.

Οκτώ χρόνια πέρασαν και κανένας τους δεν έκανε ΚΑΜΜΙΑ ενέργεια.
Και τους προκαλώ να μας δείξουν ένα έγγραφο αν έκαναν ποτέ για να παραχωρηθεί το Στρατόπεδο στον Δήμο και στη Νεάπολη.
Γιατί αν είχε γίνει, δεν θα είχαμε συνέχεια αυτή την ανασφάλεια.

Δήμαρχος Δημήτρης Λαμπρόπουλος :
έγιναν τρεις ενοχλήσεις από την πλευρά και των δύο Υπουργείων που προανέφερα.
Μάλιστα στην τελευταία καθοριστικός ήταν ο ρόλος του πρωην Περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη, όπου υποσχέθηκε και τήρησε την υπόσχεσή του να μην χρησιμοποιηθεί το Στρατόπεδο ως Δομή φιλοξενίας μεταναστών.
Τότε, προεκλογικά, ο νυν Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπιδης “έσκιζε τα ιματια του” και φώναζε προς δημιουργία εντυπώσεων “κανένας μετανάστης στο Ν. Κοζάνης, κανένας στο Βόιο”.
Την σταθερότητα των θέσεών του την είδαμε πρόσφατα στην Αιανη.

Την ίδια στάση είχε και ο νυν Δήμαρχος Βοΐου.
Μάλιστα προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα έκανε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε το Στρατόπεδο να περάσει στον Δήμο Βοΐου.
Γι αυτόν και άλλους λόγους είχε συνάντηση με τον κο Χρυσοχοιδη τον Δεκέμβριο του 2019.
Φυσικά τότε λάβαμε την διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο ότι το Στρατόπεδο δεν βρίσκεται καν στα σχέδια της Κυβέρνησης.
(υπάρχει η συνέντευξη).
Όλα προφορικά, τίποτα γραπτό.
Για ποιο λόγο δεν του δόθηκε γραπτή διαβεβαίωση;
Αυτό μόνο οι δυο τους το γνωρίζουν.

Και πάμε στο δια ταύτα.
Γιατί τόση εμμονή τα Υπουργεία για το Στρατόπεδο της Νεάπολης;

Είμαι σίγουρη ότι αν “κάποιοι” δεν το σκαλούσαν για δικό τους όφελος, κάτω στην Αθήνα ούτε καν ξέρουν κατά που πέφτουμε.
Κι αυτό φαίνεται εξάλλου γιατί επί χρόνια όλες οι Κυβερνήσεις έχουν εγκαταλείψει την περιοχή μας.

Μήπως γιατί κατά καιρούς “μετέφεραν” κάποιοι ότι είμαστε φιλόξενοι, ότι μπορούμε να φιλοξενησουμε 100 με 200 ατομα και μάλιστα σε σπίτια εγκατελημενα, επειδή αδειασαν τα χωριά μας. Και μιλάμε πάντα για το Άνω ΒΟΪΟ γιατί για την Σιάτιστα δεν έγινε ποτέ λόγος (και καλώς δεν έγινε).

Μήπως άνοιξε η Δημοτική Αρχή τον “Ασκό του Αιόλου” με την επιμονή να φιλοξενήσει ασυνόδευτα πρισφυγγοπουλα;

Μήπως οι αλλεπάλληλες διαβουλευσεις Δημάρχου και Δημοτικών συμβούλων με εκπροσώπους της Κυβέρνησης πέρασαν το μήνυμα ότι το Βόιο και η Νεάπολη ιδιαίτερα είναι θετικοί προς την Φιλοξενία μεταναστών;

Και να φτάσω στο τελευταίο και ουσιαστικοτερο όπου κακά τα ψέματα δεν μας φταίει ούτε ο Πεντάλοφος, ούτε το Τσοτύλι, ούτε η Σιάτιστα.

Μας φταίει η ίδια η Νεάπολη.
Μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων ΘΕΛΟΥΝ τους μετανάστες γιατί υπολογίζουν στην Ανάπτυξη.
Γιατί έχουν ανοικιαστα τα διαμερίσματά τους, γιατί βλέπουν να κλείνουν τα μαγαζιά τους, γιατί θέλουν εργατικά χέρια στις καλλιέργειες και για πολλούς άλλους οικονομικούς λόγους.
Και μάλιστα οι φωνές αυτές ολοένα και δυναμώνουν.

Και φτάσαμε στο σήμερα, όπου η δημιουργία Δομής Μεταναστών στο Στρατόπεδο, πάλι έρχεται στο προσκήνιο.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ενημέρωσε τους Αρχηγούς των παρατάξεων του Δ. Συμβουλίου, και θα ενημέρωνε και πολιτικά πρόσωπα.
Για ενημέρωση προς τους πολίτες της Νεάπολης Βοΐου ούτε λόγος.
Θα μου πείτε ότι υπάρχουν τα μέτρα του Κορονοϊού.
Που το πάμε αυτό; ?

Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε τώρα .
Το τι λέει ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης, οι δήθεν Δικοί μας, δεν μας αφορά.
Αυτοί παίζουν το δικό τους πολιτικό παιχνίδι και μας έχουν δείξει ότι δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για την εκλογή τους και τα δικά τους συμφέροντα.
Γι αυτό και φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση ερήμωσης,οικονομικης εξαθλίωσης, μετανάστευσης προς ξένα κράτη των πολιτών, της Νεάπολης κι όλου του Βοΐου.
Γιατί αν ενδιαφέρονταν όλοι αυτοί για το τόπο μας, θα έκαναν και κάτι για να σωθεί.

Γι αυτό φίλοι, συγχωριανοί Νεαπολιτες καθώς και κάτοικοι των διπλανων χωριών, επιβάλλεται να έχουμε σταθερή θέση στην άρνηση δημιουργίας Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών στο Στρατόπεδο Μιλτιάδη Πόρτη στην Νεάπολη.

✔️Να απαιτήσουμε ενημέρωση και απαντήσεις από τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη (προχθες μαζί έκαναν βόλτες στα χωριά Δραγασια – Δαμασκηνια. Τυχαίο; Δεν νομίζω)

✔️Να στείλουμε το μήνυμά μας προς όλους τους Κυβερνώντες.

Μόνο όταν είμαστε πολλές φωνές μαζί μας υπολογίζουν.
Ενωμένοι μια γροθιά να παλέψουμε για το Καλό της Νεάπολης,(γιατί κακά τα ψέματα το κέντρο των καταστάσεων η Νεάπολη θα είναι) , για το καλό των χωριών μας και του τόπου μας γενικότερα.

Όλοι μαζί να απαντήσουμε ότι δεν είμαστε ούτε ρατσιστές ούτε φασίστες αλλά είμαστε Έλληνες Μακεδόνες που θέλουμε την ηρεμία μας και τον τόπο μας.

Αποφασίζουμε για την Νεάπολη, οι κάτοικοι της Νεάπολης.
Αν οι γύρω περιοχές θέλουν ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ας τους πάρουν.
Ας πάρουν συνοδευόμενους και ασυνοδευτους…
Ας τους πάρουν στα σπίτια τους, στα Ιδρύματα που έχουν κι όπου αλλού θέλουν.

Οι Νεαπολιτες αποφασίζουμε για τη Νεάπολη.

Φτάνει πια!!!!

Τσικρελη Τραϊανη – Βόιο εν οίδα ότι

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.