kozan.gr: Κοσμάς Παπαϊωάννου: “Το χαμόγελο κι η αγάπη, είναι της ζωής το χάπι”

14 Ιουνίου 2020
21:00

 

Ο 38χρονος Κοσμάς Παπαϊωάννου, ιδιοκτήτης καφενείου στο Τσοτύλι του Δήμου Βοΐου, δε γνωρίζει μόνο τα μυστικά για έναν απολαυστικό καφέ. Η “τεχνική” του επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως σ’ αυτούς της ψυχαγωγίας και της δημιουργικής ενασχόλησής του με οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει πηγή γέλιου. Χρησιμοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως το διαδίκτυο, για να μεταδώσει, μέσα από σκετς, εμπνευσμένα από την ίδια τη ζωή, διάφορα μηνύματα, με τελικό ζητούμενο, ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς, έστω και ένα “σπαστό” χαμόγελο τού αποδέκτη. Ο Κοσμάς μίλησε στο kozan.gr στο πλαίσιο μιας σύντομης συνέντευξης και μας είπε τα παρακάτω:

 

1) Kοσμά, πες μας τι είδους βίντεο μπορεί να βρει κάποιος στο κανάλι σου στο youtube και πόσο καιρό ασχολείσαι γενικότερα με αυτό που κάνεις;

Σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή τη συνέντευξη. Το κανάλι στο youtube το άνοιξα το 2009. Εκεί, σιγά σιγά, ανέβαζα τα βίντεο, των οποίων το περιεχόμενο των βίντεο  είναι καθαρά κωμικό! Είναι βίντεο σκετσάκια, ανέκδοτα κι αστεία καθημερινής τρέλας.

 

2) Τι ήταν εκείνο που σε επηρέασε ώστε να ασχοληθείς μ’ αυτό;

Δε θυμάμαι κάτι να με επηρέασε, ήταν έμφυτο. Από μικρός μου άρεσε πολύ να παιζω θεατράκια, σκετσάκια, γενικά να κάνω αστεία και να γελάνε οι φίλοι μου. “Έσκαγα” αν δεν τους έλεγα ένα ανέκδοτο ή ένα αστείο.

 

3) Έχεις κάνει κάτι αντίστοιχο και στην τηλεόραση, παλαιότερα, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Ποιο και γιατί προτιμάς περισσότερο;

Ναι! Το 2010 κάναμε τη χιουμοριστική εκπομπή “ρεζιλίσιους τιβί” στο West Channel. Ήταν για δύο σεζόν και πήγαμε αρκετά καλά. Τώρα τι προτιμώ περισσότερο; Ούτε γω ξέρω. Θα έλεγα ένα “κλικ” παραπάνω το ίντερνετ γιατί τη δουλειά μας εκεί μπορεί να την δούνε όλοι και να μας γνωρίσει ολόκληρη η Ελλάδα, αν είμαστε τυχεροί βέβαια.

 

 

4) Έχεις κάνει, ποτέ, κάποιο βίντεο που μετάνιωσες γι’ αυτό είτε επειδή δεν πέτυχε το σκοπό του είτε επειδή ενδεχομένως άθελά σου να πέρασες κάποιο μήνυμα που δεν ήθελες;

Ναι, υπήρξαν βίντεο που έκανα και τα μετάνιωσα, γιατί δεν μου βγήκαν όπως το ήθελα. Τα κοιτώ και λέω: “Τι βλακεία έχω ανεβάσει”! Τώρα σε ό,τι αφορά τα μηνύματα των βίντεο, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα, γιατί πάντα πριν ανεβάσω κάποιο βίντεο σκέφτομαι πολύ και προσπαθώ να μη θίξω και προσβάλω κάποιον ή κάτι. Θέλω να τραβήξω την προσοχή του κόσμου όχι προκαλώντας αλλά εντυπωσιάζοντας με χαμόγελο.

5) Είναι τελικά δύσκολο ή πολύ δύσκολο να κάνεις κάποιον να γελάσει;

Ναι, σίγουρα είναι δύσκολο να κάνεις τον άλλον να γελάσει αλλά αυτό που βλέπω και λαμβάνω κάθε μέρα, δηλαδή στα μηνύματα που μου στέλνει ο κόσμος είναι ότι το ψάχνουν το γέλιο. Ο κόσμος είναι “σκασμένος” και το θέλει το γέλιο. Κι όπως λέει κι ένα ποιηματάκι, που άκουσα να λέει η ανιψιά μου στα νήπια: “Το χαμόγελο και η αγάπη είναι της ζωής το χάπι”.

 

—— Επισκεφτείτε το κανάλι του Κοσμά στο youtube https://www.youtube.com/user/Reziliciustv/videos  και κάντε εγγραφή για να βλέπετε τα νέα βίντεο όταν “ανεβαίνουν”.

 

—— Eπισκεφτείτε τη σελίδα του Κοσμά στο facebook https://www.facebook.com/kosmasofitsial/

 

 

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.