Ο καιρός τις επόμενες μέρες (Γράφει ο Γιώργος Βασιλειάδης)

18 Απριλίου 2024
18:00
Κανένα σχόλιο
Από το πρώιμο καλοκαιράκι με τον παρατεταμένο θερμό καιρό (θυμίζω ότι φτάσαμε τη Δευτέρα 15.04, τους 31,2C στην Καισαρειά Κοζάνης, τους 30,9C στα Γρεβενά, τους 30,8C στο Μανιάκι Φλώρινας και τους 30,3C στο Βελβεντό), η κατάσταση αλλάζει σταδιακά, με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε υποχώρηση ενώ οι τοπικές μπόρες που σημειώθηκαν χθες, θα δώσουν τη θέση τους σε οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που θα μας απασχολήσει από το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι το ξημέρωμα του Σαββάτου, με αρκετό νερό καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1500-1600μ και κατά τόπους όπως στην Πίνδο και χαμηλότερα. Ο κύριος όγκος φαινομένων θα πέσει τη νύχτας της Παρασκευής προς το ξημέρωμα του Σαββάτου.
ΠΡΟΣΟΧΗ στα έντονα φαινόμενα με περιοχές Γρεβενών, Δεσκάτης, Σερβίων, Βελβεντού, Βοίου, Κοζάνης να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Προς το παρόν η ένταση των φαινομένων δεν υποδηλώνει κίνδυνο για πλημμυρικά επεισόδια, αποφεύγουμε πάντως να κινούμαστε μέσα από ρεματιές και ιρλανδικές διαβάσεις, ειδικά στην Θεσσαλία όπου και πάλι θα έχουμε το περισσότερο νερό (ανατολικά παράλια και όχι μόνο). Ο κίνδυνος για παγετό το πρωί της Κυριακής και της Δευτέρας θα έλεγα ότι είναι περιορισμένος και η πιθανότητα να συμβεί κάποιο συμβάν συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, το παρακολουθούμε πάντως. Ο Απρίλης λοιπόν έκλεισε το κεφάλαιο καλοκαίρι και μας βάζει σε μια νέα πραγματικότητα όπου θα έχει αρκετά νερά και θερμοκρασίες στα φυσιολογικά και κατά περιόδους λίγο χαμηλότερα επίπεδα!
Γιώργος Βασιλειάδης – Προγνώστης καιρού

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.