Χαίρε Υπουργέ (γράφει ο Κατσίρης Νικόλαος Ακτινολόγος, μέλος του Δ.Σ Νοσοκομείου Κοζάνης )

25 Απριλίου 2024
18:25

Εδώ και 25 χρόνια οι πολιτικοί του νομού μας προσπάθησαν ανελλιπώς να κλείσουν το Μαμάτσειο Νος Κοζάνης έχοντας ως σχεδιασμό την ύπαρξη ενός Νοσοκομείου στο Νομό μας το οποίο θα ήταν το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας!!

Απέτυχαν ακόμη και σε αυτό καθώς ούτε η ευνοική ως ρύθμιση υποβολή του Μποδοσάκειου στο καθεστώς του άγονου (ο ιατρός μπορεί μετά από 5χρόνια να μετακινηθεί σε οποιοδήποτε Νος της αρεσκείας του ),ούτε τα τοπικιστικά μυαλά άλλαξαν (χτίστηκαν πολιτικές καριέρες βλέπετε πάνω σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις ) ,ούτε τα χρόνια εμπόδια που βάζανε στην εξέλιξη του Νος Κοζάνης δεν εμπόδισαν το προσωπικό του Νοσοκομείου μας να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και σε καταστάσεις κρίσεων ,όπως η πανδημία προσφέροντας υψηλού βαθμού υπηρεσίες ,παρόλα τα κτηριακά προβλήματα, (μας έπνιγε το συναίσθημα της ασφυξίας λόγω χώρου ,ευτυχώς κυριάρχησε από το πρώτο κύμα της πανδημίας η φιλοσοφία πως ακόμη και στην αυλή θα νοσηλεύσουμε ασθενείς).

Βασιζόμενοι σε αυτό το πνεύμα δημιουργήσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες του τόπου μας τα τελευταία χρόνια , μας μεταφέρονται καθημερινά κολακευτικά λόγια για την πρόοδο που έχουμε κάνει, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες για τις οποίες δε φταίμε εμείς και τους ευχαριστούμε από καρδιάς!!

Αυτός ήταν ο τρόπος που επιλέξαμε και φωνάξαμε παρών ,τοποθετώντας ισχυρά το στίγμα μας στον υγειονομικό χάρτη της περιφέρειας μας ,ως το παραγωγικότερο νοσοκομείο της Περιφέρειας μας (όποιος διαφωνεί θα πρέπει να  παραθέσει στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών,όπως προσέλευση,πληρότητα κλινών,χειρουργικές πράξεις ,εργαστηριακές εξετάσεις κτλ )

Το γεγονός αυτό  έγινε κατανοητό από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου έτσι και προχώρησε στην επέκταση 5.000 τ.μ του νοσοκομείου Κοζάνης  (έργο άνω των 16εκ E και στην μελέτη ανακαίνισης του παλαιού κτηρίου ,κόστους ίσως και μεγαλύτερου του πρώτου) ενστερνιζόμενοι  τις βασικές προτάσεις της διαΝΕΟσις  (επιτροπής ικανότατων καθηγητών- μελέτες των οποίων ζήτησαν και συμβουλευόταν οι προηγούμενοι Υπουργοί Υγείας της Νέας Δημοκρατίας ) οι οποίοι πρόκριναν την δημιουργία 20 νοσοκομειακών δικτύων ανά τη χώρα, το κάθε ένα εκ των οποίων θα αποτελείται από ένα νοσοκομείο ως «κόμβο» και τα διασυνδεδεμένα σε αυτό ως «ακτίνες» νοσοκομεία,με προκρινόμενο το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης για την περιφέρεια μας.

Τι έχει αλλάξει και ο κ. Γεωργιάδης κάνει στροφή της κυβερνητικής πολιτικής?

Γιατί ενώ ο ίδιος μας δήλωσε από την Πτολεμαΐδα ότι δεν έχει ασχοληθεί με τον νέο υγειονομικό χάρτη την προηγούμενη εβδομάδα προβαίνει σε ανακοινώσεις μετά από λίγες μέρες που καθορίζουν τον χάρτη της περιοχής χωρίς να διαβουλευτεί μάλιστα με κανένα θεσμικό όργανο της περιφέρειας μας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα?

Θεωρεί πως προκρίνοντας ως Νοσοκομείο <<Αναφοράς >> για την περιφέρεια μας ένα <<Άγονο>> Νοσοκομείο βαφτίζει άγονη και επίσημα  ολόκληρη  την περιφέρεια μας και ίσως στον επόμενο νόμο ‘’Καποδίστρια- Καλλικράτη’’μας προαναγγέλλει την προσκόλληση μας στην περιφέρεια Ηπείρου ?

Είναι γνώστης ο πρωθυπουργός για αυτή την αλλαγή πλεύσης του Υπουργείου Υγείας ή ο κάθε Υπουργός ακολουθεί προσωπική πολιτική γραμμή?

Είναι ένα ζήτημα κ.Υπουργέ που θα το συναποφασίσουμε μετά από ενδελεχή διάλογο ,κατάθεση απόψεων με επιχειρήματα και στατιστικά στοιχεία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της περιοχής,αυτό οφείλεται να το σεβαστείτε!!

Κανείς  όσο καλό και αν θεωρεί τον εαυτό του δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει κατά το δοκούν!!

Είναι καθήκον όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής μας να ενημερωθούν και να λάβουν δημόσια θέση!!

Θεωρώντας πάντα πως τα ζητήματα υγείας είναι πάνω από κομματικές ,τοπικιστικές ή οποιουδήποτε άλλου στρεβλού θεωρήματος φιλοσοφίες!!

Πρωτίστως οι υγειονομικοί οφείλουν να πρεσβεύουν τον ανθρωπισμό και παράλληλα να είναι πραγματιστές!!!

Με εκτίμηση και πάντα με σεβασμό στην αντίθετη γνώμη!!

Κατσίρης Νικόλαος

Ιατρός-Ακτινολόγος

Μέλος του Δ.Σ Νοσοκομείου Κοζάνης

 

Oι επίμαχες δηλώσεις του ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: “Το Μποδοσάκειο θα γίνει το μεγάλο νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής. Αυτό έχει τη δυνατότητα να είναι το μεγάλο νοσοκομείο αναφοράς κι εκεί θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις”

 

9 σχόλια

  • Κύριε Κατσίνη η αγαπημένη σας κυρία Ράνδου και ο Περιφερειάρχης που στηρίξατε με χέρια και με πόδια είπαν κάτι σχετικό στον υπουργό για αυτά που λέτε ή ήπιαν το αμίλητο νερό … Όταν αυτοί που μας εκπροσωπούν απλά “ξεσκονίζουν” τις υπουργικές καρέκλες μην περιμένετε να αλλάξει τίποτε …..

  • Πόσα συμπλέγματα θα βγουν στην επιφάνεια τώρα; Οι ίδιοι οι Κοζανίτες δεν ζητούσατε να αναβαθμιστεί το ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ Μαμάτσειο νοσοκομείο; Εσείς δεν ήσασταν που μειώσατε τεχνητά επί Κουκουλόπουλου τις κλίνες του Μποδοσάκειου; Από πού κι ως πού – μετά από 30 χρόνια πολέμου κατά του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου- σας πειράζει που γίνεται μια λογική επιλογή και όχι το χατιράκι σας;
    Ευτυχώς έχετε διατηρήσει τις κλινικές που χρειάζεστε γιατρέ…..

    • Η πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη είναι η Κοζάνη. Αν συνυπολογιστεί η εξυπηρέτηση Σερβίων, Βοΐου τα πληθυσμιακά δεδομένα σε σύγκριση με την Εορδαία είναι αμείλικτα. Για αυτό αφήστε τις φανφάρες και τον τοπικισμό γιατί είναι αυτονόητο ποιο είναι το κεντρικό νοσοκομείο και γιατί πρέπει να στηριχθεί. Μια χαρά τα λέει ο γιατρός….

      • Επίσης αν συνυπολογιστεί η γεωγραφική θέση του Μποδοσάκειου στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, τότε η σύγκριση είναι ΟΝΤΩΣ αμείλικτη. Και με τη σήραγγα Κλεισούρας κατασκευασμένη, τότε μάλλον δεν θα έπρεπε να επενδυθεί ούτε ένα επιπλέον ευρώ σε νέες κτιριακές υποδομές στο Μαμάτσειο. Χρειάζονται γιατροί και νοσηλευτές αλλά όχι άλλα κτίρια. Πώς θα το καταλάβετε αυτό;

  • Πολύ καλά τα γράφεις γιατρέ,αλλά έλα που κάποιοι εξυπηρετούν και συμφέροντα ιδιωτών και πρέπει το Κοζάνης να γίνει κέντρο υγείας.Φυσικά οι τοπικοί άρχοντες τι κάνουν;παρατηρούν.

  • Ζήτω η Νέα Δημοκρατία, ζήτω ο περιφερειάρχης μας, ζήτω ο δήμαρχος μας,οι οποίοι εκλέχθηκαν με τις ευλογίες της, ζήτω ο υπουργός μας, ζήτω ο πρωθυπουργός μας, κάντε τώρα μια φούσκα με τη μυξα σας κι αφήστε να υλοποιηθεί το μεγαλόπνοο σχέδιο αφανισμού της δυτικής Μακεδονίας απ’ τον υγειονομικό χάρτη της χώρας.
    Κορόιδα!!!

  • Αστεία πράγματα είπε ο πωλητής της κυβέρνησης, είναι δυνατόν να ισχύουν αλλά και να λέει αλλά μόνο και μόνο για να κάνει τον αρεστό, το νομίζει είναι η υγεία, γιλέκα για τηλεπωλήσεις.

  • Ο τοπικισμός της Κοζάνης δεν έχει όρια.
    Η Κοζάνη παίρνει και χρησιμοποιεί τα χρήματα της Περιφέρειας προς όφελός της, όπως οι χρηματοδοτήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια υπέρ της λόγω της απολιγνιτοποίησης.
    Η Πτολεμαΐδα περιμένει ακόμη χρηματοδότηση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.