Τα τρία Γενικά Λύκεια της Πτολεμαΐδας για 8η χρονιά υλοποίησαν με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα “Πολιτισμός Μνήμης: Πύργοι – Μεσόβουνο – Ερμακιά”.

25 Απριλίου 2024
20:15
Κανένα σχόλιο

 

Το τελικό αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας γενιάς ευαισθητοποιημένων πολιτών, που είναι ενήμεροι για τις απειλές που μπορεί να απειλήσουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέσα από τη συνεχή παιδεία και αυτογνωσία, οι μαθητές είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος και να εργαστούν για έναν κόσμο πιο δίκαιο και ενωμένο, αποτρέποντας έτσι την επανάληψη των εγκλημάτων του Ναζισμού και προωθώντας τη συναδέλφωση μεταξύ των λαών.

Το πρόγραμμα αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί, εάν δεν είχαμε μαζί μας ως πολύτιμους αρωγούς τους τοπικούς παράγοντες του δήμου μας, καθώς και υποστηρικτές του προγράμματος από την τοπική κοινωνία. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Δήμο Εορδαίας, στις μαρτυρικές κοινότητες των Πύργων, του Μεσόβουνου και της Ερμακιάς για την παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων, αλλά και για τη φιλοξενία που πρόσφεραν σε εμάς και τους Γερμανούς επισκέπτες. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Σχολή Πυροσβεστικής της Πτολεμαΐδας για τη φιλοξενία και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Ευχαριστούμε επίσης το Γυμνάσιο Ανατολικού για τη συμμετοχή και βοήθεια στη δενδροφύτευση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Δ.Ε.Η. Α.Ε. η οποία έχει γίνει πλέον χορηγός μας τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστίες, για την προμήθεια των δεντρυλλίων της δενδροφύτευσης στο λόφο μνήμης που δημιουργούμε ανάμεσα στα δύο μαρτυρικά χωριά (Μεσόβουνο – Πύργοι), για την τεχνική και υλική στήριξη κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης, για την υποδοχή μας στον «ΑΗΣ Μονάδα – V Πτολεμαΐδα» και για την ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου
δείχνοντάς μας τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας. Ειδικότερα τις ευχαριστίες μας στους εργαζόμενους της Δ.Ε.Η. που βοήθησαν στις συγκεκριμένες δράσεις.

Τέλος ευχαριστούμε το ΕΓΙΝ (Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας) που ήταν ο βασικός χορηγός του προγράμματος τη φετινή χρονιά. Ένας φορέας ο οποίος «Πιστεύει στη δύναμη της συνάντησης και προωθεί τις ανταλλαγές στον τομέα της νεολαίας στη Γερμανία και την Ελλάδα.»

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους γονείς των Ελλήνων μαθητών για τη φιλοξενία των Γερμανών αλλά και τη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.

Τέλος ευχαριστούμε όλους όσοι συμμερίζεστε το όραμά μας για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.