kozan.gr: Πτολεμαίδα: Ο Ανδρόνικος γίνεται τραγούδι

30 Ιανουαρίου 2018
09:49
Κανένα σχόλιο

Ένα συμβολικό τραγούδι – συγκεκριμένα μια ροκ μπαλάντα – αφιερωμένο στον 14χρονο μαθητή του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, Ανδρόνικο, ο οποίος “έφυγε” από την ζωή τον περασμένο Οκτώβρη, μετά από πολύμηνη μάχη με τη λευχαιμία, που θα υπενθυμίζει τον αγώνα όλων αυτών των παιδιών που παλεύουν με διάφορες ασθένειες, όπως ο καρκίνος, ετοιμάζεται αυτή την περίοδο. Η ιστορία του Ανδρόνικου, που ευαισθητοποίησε μαθητές, καθηγητές, ολόκληρη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς του τραγουδιού, αλλά χάρισε και τη δυνατότητα στους συμμαθητές του, να τραγουδήσουν για εκείνον, συμμετέχοντας στο ρεφρέν του τραγουδιού. Το τραγούδι, που θα είναι σύντομο έτοιμο (και με βιντεοκλίπ), ερμηνεύει ο συντοπίτης μας καλλιτέχνης, από την Αιανή, Ηλίας Μπουρνιώτης, την ενορχήστρωση του τραγουδιού έκανε ο Γιάννης Γκιούρας, ενώ οι στίχοι είναι του δημοσιογράφου Αντώνη Μαυρίδη.

Ο Η. Μπουρνιώτης γράφοντας σχετικά, αναφέρει: “Ανδρόνικε δεν σε γνώρισα ποτέ, κουράστηκα πολύ με τούς στίχους που έπρεπε να μελετήσω και να τούς κάνω τραγούδι, ξέρεις έκανα ότι μπορούσα και εγώ και οι συνεργάτες μού . Ο γιος μου τώρα είναι 14 σαν εσένα ,τα δάκρυα μου τώρα είναι λίγα σε αυτό που θέλω να πω…. Στο τραγούδι που κάναμε για σένα…. Τραγουδούν όλοι οι φίλοι σου. Αναδρομικές μου αιώνια ή ματιά σου, όπως λέει ο στίχος του τραγουδιού”.

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.