Μοιραίο τέλος για το μικρό σκυλάκι που αναζητούνταν στη Φαρκαδόνα

Εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας νεκρό σε σήψη κινητοποιώντας τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και Φιλοζωικές Οργανώσεις

Με το πιο δραματικό τρόπο πέφτει η αυλαία της αναζήτησης και εντοπισμού του μικρού ζώου, του αδέσποτου που εμφανιζόταν στο κέντρο της Φαρκαδόνας, έχοντας εμφανή τα σημάδια αδυναμίας και ασθένειας στο σώμα του. Όπως είναι γνωστό τις προηγούμενες ημέρες είχαν διατυπωθεί παράπονα από κατοίκους μιας και περιφερόταν σε χώρους κοντά στην παιδική χαρά της Φαρκαδόνας. Μπροστά σ’ αυτά τα παράπονα και τις οχλήσεις πολιτών, ο Δήμος το είχε παραλάβει, μεταφέροντας στο χώρο του παλιού κτηνιατρείου για να φυλαχτεί σε ειδικό κλωβό προκειμένου να του παρασχεθεί τροφή και νερό και  να εξεταστεί από κτηνίατρο. Δυστυχώς άγνωστος-οι  φέρεται πως ελευθέρωσαν το αδύναμο και οργανικά εξασθενημένο ζωάκι, το οποίο εντοπίστηκε νεκρό μετά από μέρες αναζήτησης. Η εξαφάνιση του μικρού αδέσποτου, προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις φιλόζωων και φιλοζωικών οργανώσεων, ζητώντας από το Δήμο να δώσει εξηγήσει σχετικά με την εξαφάνιση.

Το μεσημέρι της Δευτέρας το ζώο εντοπίστηκε λίγα μόλις μέτρα μακριά από το παλιό κτηνιατρείο νεκρό σε κατάσταση αποσύνθεσης προκαλώντας θλίψη.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση του Δήμου, των Κτηνιατρικών Αρχών και Φιλοζωικών Οργανώσεων καθώς και πολιτών, που έσπευσαν στο σημείο εντοπισμού.

Στις 14:30 στο χώρο εντοπισμού του νεκρού ζώου έσπευσε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας “Ελεύθερος”. Όπως αναφέρεται σε σχετικά ανακοίνωση του Συλλόγου εκεί βρισκόταν ο δήμαρχος κ. Θανάσης Μεριβάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Θωμάς, κτηνίατρος καθώς και η Αστυνομία.

Το ζωάκι σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύλλογος εντοπίστηκε κουρνιασμένο ανάμεσα σε τσιμεντόλιθους και τσουβάλια με στάρι.
Η μυρωδιά του πρόδωσε την παρουσία του μιας και βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης, σκουληκιασμένο….
Ο κτηνίατρος Φαρκαδόνας σύμφωνα με το Σύλλογο δέχτηκε να κάνει την νεκροψία παρά την προχωρημένη σήψη.
Όμως ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας “Ελεύθερος” ζήτησε από την Αστυνομία να επικοινωνήσει με την Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων για να μην υπάρξουν αμφιβολίες.
Πράγματι η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου και έστειλε εκπρόσωπό της.
Είδε το πτώμα αλλά λόγω της προχωρημένης ώρας, ήταν ήδη 7:30, διέταξε να φυλαχθεί όλο το βράδυ από αστυνομικούς και να γίνει η νεκροψία το πρωί της Τρίτης.
Δικογραφία σύμφωνα με το Σύλλογο έχει γίνει μόνο από το Σύλλογο Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας “Ελεύθερος”, και από την Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης των Ζώων με τη Μάρθα Πουλτίδου.
Η γνώμη του προέδρου του Συλλόγου βάσει της πολύχρονης εμπειρίας του είναι ότι κάποιος, -οι, άνοιξαν την πόρτα του κλουβιού και μόλις βγήκε το ζωάκι το χτύπησαν, αυτό ξέφυγε, πέρασε απέναντι στα 100 μέτρα χώθηκε μέσα σε μια αποθήκη όπου ξεψύχησε.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί την Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων, την Αστυνομία Φαρκαδόνας,
όπως και τον κτηνίατρο Φαρκαδονας.