Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Εκλογές 2019: Νέα υποψήφια για τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Λαγκαδά

Αποκλειστικά και μετά από πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε το volvipress.gr, ανακοινώνουμε μια νέα υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Λαγκαδά, αυτήν της κ. Χρύσας Σάμου.

Η πρώτη ανακοίνωση της κ. Χρύσας Σάμου, η οποία θα μας ανακοινώσει σύντομα και το όνομα του συνδυασμό της καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες, είναι η παρακάτω:

ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ…
ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ… ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ
ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ…
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ…
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ & ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΗΘΗ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ
ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Η Χρύσα Σάμου, γεννήθηκε 20-10-1970 και κατάγεται απ’ τον Σοχό της Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη με τον dr . Γεώργιο Μητρέγκα (Ειδικό Γενικής και Οικογενειακής Ιατρικής) και μητέρα ενός 10χρονου κοριτσιού, της Βαλεντίνης. Είναι δημοσιογράφος απ’ το 1990 και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) από το 2000.

Εργαζόταν μέχρι το «κλείσιμο της ΕΡΤ-3» αδιαλείπτως σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές στη Θεσσαλονίκη και συνεργάστηκε κατ’ επανάληψη με ιδιωτικά ΜΜΕ των Αθηνών (TV MAKΕΔΟΝΙΑ, ΤV 100, ΩΜΕΓΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΑLPHA TV, ΕΡΤ-3).

Ξεκίνησε στην σύνταξη και παρουσίαση Δελτίων Ειδήσεων. Μερικές από τις εκπομπές που έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει ακολούθως ήταν ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ σε συνεργασία με τον καθ. Κωνσταντίνο Βακαλόπουλο (TV MΑΚΕΔΟΝΙΑ), ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ (TV MAKEΔΟΝΙΑ), ΙΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (ΩΜΕΓΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ), ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ (ΕΡΤ3), ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ (ΕΡΤ3), ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ (ΕΡΤ3), ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ (Ντοκιμαντέρ ΕΡΤ3)

Για 15 συναπτά έτη επιμελούνταν και παρουσίαζε την μοναδική στο είδος της ομογενειακή εκπομπή σε δημόσιο και ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό με τον τίτλο «ΔΙΑΣΠΟΡΑ» που ως αντικείμενο είχε τις δράσεις και τα έργα των 7 εκατομμυρίων συνελλήνων απανταχού της γης. Στο πλαίσιο της παραγωγής στη διάκρεια των 80 και πλέον αποστολών σε Αμερική, Ασία, Ευρώπη, Αφρική, Αυστραλία και Καναδά, ανέδειξε Ομογενειακούς Φορείς, Ελλήνων Κοινότητες, Σχολεία της αλλοδαπής, Πανεπιστημιακές Έδρες Ελληνικών Σπουδών, Φιλελληνικούς Συλλόγους, Ομογενειακές Εφημερίδες Περιοδικά Τηλεοπτικούς και Ραδιοφωνικούς Σταθμούς, Ιδρύματα Ελληνικού Πολιτισμού, μουσικά σχήματα, έλληνες επιχειρηματίες, διακεκριμένους εικαστικούς δημιουργούς, συνθέτες, ποδοσφαιριστές, πανεπιστημιακούς, αρχιτέκτονες, έλληνες αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιστορικό αρχείο μετανάστευσης, εθνικοτοπικές οργανώσεις, ομοσπονδίες Ηπειρωτών, Θρακιωτών, Μακεδόνων, Κρητών, Ποντίων, Μικρασιατών, Σαρακατσάνων κτλ… ενώ με ειδικά αφιερώματα στις αλησμόνητες πατρίδες έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη πτυχών της ιστορίας του Ελληνισμού (Καππαδοκία, Μικρασιατικά Παράλια, Πόντος, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη κτλ) .

Ανέδειξε τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα περιοχών της Ελλάδος με ιδιαίτερη φυσιογνωμία επισκέφθηκε την άγονη γραμμή της χώρας από άκρη ως άκρη (Καστελόριζο, Σουφλί, Ρόδος, Κρήτη, Πομακοχώρια, Κύπρος, Ζαγόρια, Συρράκο Ιωαννίνων, Πρώτη Σερρών, κτλ κτλ), προώθησε κέντρα μελετών για τη ζωή και το έργο σημαντικών Ελλήνων συγγραφέων και ποιητών, ένωσε τηλεοπτικά τους Έλληνες πολίτες του κόσμου με το Μητροπολιτικό Κέντρο.

Τα πρώτα χρόνια της δημοσιογραφικής της ιδιότητας είχε την ευθύνη παραγωγής και παρουσίασης και ραδιοφωνικών εκπομπών στους ραδιοφωνικούς σταθμούς: Κανάλι 1, Μύθος fm, FM 100, Διαδημοτικό Ραδιόφωνο Νεάπολης «Ράδιο Εγνατία», Ράδιο Θεσσαλονίκη, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε συντάκτης των εφημερίδων Αγγελιοφόρος της Κυριακής, Βόρεια Πολυεφημερίδα, Ελληνικός Βορράς και των περιοδικών CITY και Πλατεία.

Στον κινηματογράφο η παρουσία της αφορά στην μεγάλου μήκους ταινία «Το κυνήγι του Λαγού» και Τηλεταινίες για την ΕΡΤ3 ( «ΚΡΥΦΟΣ ΘΕΑΤΗΣ» ). Παρουσίασε ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣ, εκδηλώσεις ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, Ιεραποστολικές ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, Συνέδρια ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Για την πολύχρονη προσφορά της στους τομείς της Ομογένειας , του Πολιτισμού και της ανάδειξης Περιφερειακών Δράσεων Συλλόγων και φορέων βραβεύτηκε μεταξύ άλλων απ’ τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση, απ΄τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο τον Β΄, απ’ το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), την ΟΕΓΑ (Ομοσπονδία Ελληνίδων Γυναικών Αυστραλίας), τον Σύλλογο «Λ.Πύργος» Μελβούρνης, τους Έλληνες Ανθρακωρύχους του Βελγίου, την Πανκρητική Ένωση – Αδελφότητα Detroit Αμερικής «Ο Ψειλορίτης», την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «Β.Τσιτσάνης», την Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης, την Ιωνική Εστία Θεσσαλονίκης, την Οργάνωση Φαρμακοποιοί του Κόσμου, απ’ τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, το Δ.Σ του Δήμου Σοχού, τον Ποντιακό Σύλλογο Αυγής, τον Ποντιακό Σύλλογο της Τριανταφυλλιάς Σερρών, έλαβε επαίνους και διακρίσεις από την Μακεδονία TV και την ΕΡΤ3 κτλ…

Μεταξύ άλλων παρουσίασε αποστολές στο Αμμάνν (Ιορδανία), Στοκχόλμη – Μάλμε – Μούρα (Σουηδίας), σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο (Βέλγιο), στο Παρίσι και στο Μπορντώ (Γαλλίας), στο Λονδίνο (Αγγλία), στη Βουδαπέστη και στο Χωριό Μπελογιάννης (Ουγγαρία), στη Κωνστάντζα, τη Βραϊλα, το Γαλάτσι, το Ιάσιο και το Βουκουρέστι (Ρουμανία), στη Ρώμη, τη Βενετία, τη Μπλόνια, το Μιλάνο (Ιταλία), τη Ζυρίχη (Αυστρία), το Ντόρτμουντ, το Αμβούργο, τη Στουτγάρδη, το Χέρτεν, το Βουπερταλ, το Λούντβισχάφεν, το Κάστροπ Ράουξελ (Γερμανία), το Άμστερνταμ, το Ρόττερνταμ, τη Χάγη (Ολλανδία), τη Νέα Υόρκη, την Αστόρια, το Ντιτρόϊτ (ΗΠΑ), Αδελαϊδα και Μελβούρνη (Αυστραλία), το Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική), την Καππαδοκία, τα Μικρασιατικά Παράλια, τη Σμύρνη, το Κορδελιό, την Κωνσταντινούπολη, τα Μοσχονήσια, το Αϊβαλί, τον Ανατολικό και Δυτικό Πόντο, την Ίμβρο και την Τένεδο (Τουρκία), το Ντάρ Ες Σαλάαμ την Ιρίγκα το Σααντάνι και το Κινταμάλι(Τανζανία), το Χαράρε (Ζιμπάμπουε), το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος), τον Πύργο (Βουλγαρία), την Κορυτσά και τη Μοσχόπολη (Αλβανία ) και αλλού.

Στις τελευταίας εκλογές του 2014 εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ «Δημοτική Συνεργασία» πρώτη σε σταυρούς στην Ενότητα Σοχού Διετέλεσε για ενάμιση χρόνο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΣΟΧΟΥ & ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ και επανήλθε στη θέση της ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΧΟΥ τον Μάιο του 2018

volvipress.gr

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή