Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Ερωτήσεις που περιμένουν απαντήσεις για το φιάσκο στον Σοχό

taxmatzidis gennitsaroi soho

Πριν από λίγο καιρό, όχι τόσο μακριά, ώστε να ξεχαστεί είχε προκληθεί σάλος στον Δήμο Λαγκαδά που μας έκανε πρωτοσέλιδο στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στιγματίζοντας μία ακριτική περιοχή, τον Σοχό και τους κατοίκους του.

Αυτό προκλήθηκε απ την συμμετοχή ενός γκρουπ γενιτσάρων από την Τουρκία. την Κυριακή 23ης Φεβρουαρίου 2020.
Μία συμμετοχή πρόκληση και προσβολή για κάθε Σοχινό, Λαγκαδιανό, Σαλονικιό και Έλληνα που πατάει τα Μαρτυρικά Ιερά Μακεδονικά Χώματα που ποτίστηκαν με αίμα για να απελευθερωθούν από τον Τούρκικο και Βουλγάρικο ζυγό.

Το θέμα έλαβε τεράστιες διαστάσεις και εκθέτοντας μία Δημοτική Ενότητα, και ολόκληρο τον Δήμο Λαγκαδά Πανελλαδικώς, και χρησιμοποιήθηκε ανερυθρίαστα προς όφελος της Τουρκικής Προπαγάνδας ως επιχείρημα στις αλυτρωτικές βλέψεις τους, στον Τουρκικό Τύπο.

Στις 24/2/2020 ο Δήμαρχος Λαγκαδά με επίσημο Δελτίο Τύπου, μέσω τις ιστοσελίδας του Δήμου, δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρο στον Σοχό, και ζήτησε εξηγήσεις, αποποιούμενος πάσα ευθύνη και συμμετοχή μετακυλώντας την ευθύνη στο τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σοχού και την οργανωτική επιτροπή εκδηλώσεων Αποκριάς καθώς το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καταρτίστηκε αποκλειστικά από αυτούς.

Ζητήθηκαν εξηγήσεις.

Οι απαντήσεις δεν έπεισαν.
Στις 25/2/2020 Ο Πρόεδρος Κοινότητας Σοχού έθεσε την παραίτηση του στην διάθεση του Συμβουλίου (ο Πρόεδρος υποβάλλει την παραίτηση του μόνο στον Δήμαρχο) ζητώντας δημόσια συγνώμη από τους συμπολίτες αλλά και συμπατριώτες του σε όλη την Ελλάδα εάν ακούσια προκάλεσε το κοινό πατριωτικό αίσθημα και τη εθνική συνείδηση.

Γνωστοποιώντας ότι θα κινήσει νομικές διαδικασίες μέσω του Δήμου Λαγκαδά εναντίον του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πολιτιστικών Ανταλλαγών “Δίαυλος”, από το οποίο του προτάθηκε η δωρεάν συμμετοχή του τουρκικού μουσικοχορευτικού σχήματος.
Η παραίτηση του Προέδρου

Έγινε Αποδεκτή?

Ποιες ήταν οι ενέργειες προς την κ.Καίτη Ζωγογιάννη και του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων «Δίαυλος»?

Υπήρξαν νομικές διαδικασίες προς ικανοποίηση του κοινού αισθήματος των Δημοτών?

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ……

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα