Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 02/05/2024

Αποκάλυψη η Μαύρη ΔΕΥΑ Λαγκαδά νερό με χρέωση χρυσάφι

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ Η ΔΕΥΑ ΛΑΓΚΑΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΕΙ ΣΑΝ ΧΡΥΣΑΦΙ ???

Όλες οι ΔΕΥΑ είναι υποχρεωμένες βαση νόμου να αναρτούν δημόσια τις αναλύσεις του πόσιμου νερού στο διαδίκτυο, στην σελίδα της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) https://www.edeya.gr

Η ΔΕΥΑ Λαγκαδά όμως ??  Τι έχει πολιτικό άσυλο ? 

Τι γίνεται με την δική μας ΔΕΥΑ Λαγκαδά όσον αφορά την ποιότητα του πόσιμου νερού (όταν το έχουμε και δεν υπάρχει διακοπή)? Με μια λέξη τίποτε !!!

Καμία απολύτως ενημέρωση παρα τις οχλήσεις μας στον Πρόεδρο εκατοντάδες φορές  …

Η ΔΕΥΑΛ ,παρότι μέλος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α στην σελίδα της δεν έχει αναρτήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ανάλυση για τα νερά μας!!!!

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ! ναι ΟΥΤΕ για ένα σημείο υδροληψίας παρα μονο την εχει για διαφήμιση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α !!!

Για ποιον λόγω δεν αναρτά η ΔΕΥΑΛ τα αποτελέσματα των αναλύσεων?

Μήπως επειδή οι χημικές τιμές είναι άκρως απαγορευτικές και το νερό είναι ακατάλληλο ή μήπως δεν γίνονται καν αναλύσεις???

Εξίσου και το παραδειγμα προσφατα απο τον Δημοτικό Συμβουλο Κυργιαννη για την Περιοχή Ζαγκλιβερίου

Ψάχνοντας δε και στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΛ βρήκαμε μόνο δύο αναλύσεις που αφορούν στη κοινότητα Λαγυνών και αυτές ως Ανακοίνωση προς τους δημότες της Τ.Κ. Λαγυνών ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ – ΛΑΓΥΝΑ -02/02/2022 και ΛΑΓΥΝΑΣ ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΥΝΑ 24/05/2022 με Νιτρικά (NO3) και Φθoριούχα (F) άνω του επιτρεπτού ορίου.

Εξίσου και οι δημοσιευσεις μας για την γεώτρηση πισω απο το γηπεδο Λαγυνων που σκανε ολα τα λυματα απο τις σκαρες πανω στην γεώτρηση

Κάτι αντίστοιχο όμως δεν έγινε με πολλές άλλες κοινότητες , όπου περιστασιακά δηλώνεται η ακαταλληλότητα του νερού για πόση και μετά από μερικούς μήνες ανακοινώνεται απλά η <καταλληλότητα>!!!!

Η καταλληλότητα πρέπει να αποδεικνύεται με την αντίστοιχη ανάλυση….τόσο απλά !!!

Και μην μας πούνε το κλασσικό ότι ο καθένας < μπορεί να κάνεις αίτηση > και να ζητήσεις τις αναλύσεις , (η συνήθης απάντηση της ΔΕΥΑΛ ) διότι είναι υποχρέωση της υπηρεσίας να ενημερώνει δημόσια και υπεύθυνα έτσι όπως δημόσια μας ανακοινώνει τις υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων!!

Να σημειώσουμε ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία , καθορίζεται σαφώς, η ελάχιστη συχνότητα δειγματοληψίας και αναλύσεων για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης των παραμέτρων (μικροβιολογικές, χημικές, ενδεικτικές) από τους αρμόδιους φορείς και εξαρτώνται από τον όγκο νερού που διανέμεται ή παράγεται ημερησίως εντός της ζώνης παροχής που ανήκει το εκάστοτε σημείο δειγματοληψίας.

Ειδικότερα όσον αφορά την πληροφόρηση του κοινού ( καταναλωτών) ορίζεται ότι «οι υπεύθυνοι ύδρευσης λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί ότι παρέχονται στους καταναλωτές κατάλληλες και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης».

ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Ιδού και οι εικόνες από την Ε.Δ.Ε.Υ.Α  https://ydor.edeya.gr/labcheck/view

Σημεία υδροληψίας Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Σημεία υδροληψίας Δ. ΛΑΓΚΑΔΑ

Εμείς εδώ στον Λαγκαδά δεν έχουμε στοιχεία-σκοτάδι !!

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα