Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 01/05/2024

Λαγκαδάς κοιμητήρια η ντροπή του δημάρχου Ιωάννη Παντίρη

Στην ιστορία της ανθρωπότητας βασικό στοιχείο, που χαρακτηρίζει κάθε πολιτισμένη κοινωνία, είναι ο σεβασμός της μνήμης των νεκρών .

Ο σεβασμός στη μνήμη του νεκρού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα ταφικά έθιμα και ταφικά μνημεία σε όλες τις περιόδους τηςιστορίας

Ωστόσο, το αυτονόητο φαίνεται να τα αγνοούν εν έτει 2023 κάποιοι στο Λαγκαδα βλεποντας την εικόνα απο μνημείο για τον αγωνιστη Δήμαρχο Ιωάννη Παντίρη που μεταμορφώθηκε σε <<μαρμάρινη στέρνα τύπου κουτί >> .

Στην πόλη με την οποία όσο και αν δεν αρέσει σε ορισμένους έχει συνδέσει άρρηκτα εδώ και σχεδόν 79 χρόνια μετα το θάνατο το όνομά του ο Δήμαρχος Ι.Παντίρης η Σοφία Βέμπο και ο Λαγκαδάς .

Το θεμα εθίγη στη 22η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά που εγινε την 25η του μηνός Οκτωβρίου έτους 2021 το θέμα ανακομιδής οστών του Δημάρχου Παντίρη χωρίς την παρουσία των συγγενών σήμερα ερχόμαστε να αναδειξουμε ξανά βλέποντας αυτήν την θλιβερή εικόνα , υπάρχει και σε βιντεοληπτικό υλικό η συνεδρίαση  .

Δημότες ειχαν καταγγείλει περιστατικά για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κοιμητήρια Λαγκαδά.

Ο Δήμαρχος δεν είχε παρέστην στην συνεδρίαση και το θέμα πηρε παράταση να συζητηθεί αναλυτικά σε επόμενη συνεδρίαση για ολα τα κοιμητήρια του Δήμου Λαγκαδά που δεν έγινε ποτέ καθώς αποσιωπήθηκε προφανώς  .

ΙΣΤΟΡΙΚΟ 

Ο Ιωάννης Παντίρης την ημέρα που αποχωρούσαν οι Γερμανοί από τον Λαγκαδά στις 28 Οκτωβρίου του 1944 έγινε το κακό, χωρίς να προλάβει να χαρεί τη λευτεριά της πατρίδας του, την οποία τόσο ονειρεύτηκε και τόσο αγωνίστηκε για αυτήν.

Τον βρήκε έξω από τη Χρυσαυγή σε ένα χαντάκι ο Γιώργης Αποστολίδης.

Την επομένη ο γαμπρός του Α. Ζαταγιάς μετά από άδεια του ειρηνοδίκη Λαγκαδά έκανε όλη τη διαδικασία της ταφής.

Ήταν μόνο 56 χρονών και τον έκλαψε όλη η πόλη του Λαγκαδά.

Αυτή είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που πάλεψε για τον Λαγκαδά σε δύσκολες εποχές, αλλά η μοίρα του επεφύλαξε την πιο άτυχη και δυσάρεστη κατάληξη της ιστορίας του Ιωάννη Παντίρη που έπρεπε να διδάξει και να παραδειγματίσει τις νέες γενιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΝΤΙΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΚΤΑΦΕΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα