Friday, 29 March, 2024

Κορωνοϊός, Βρετανία: Πέθανε 13χρονος σε νοσοκομείο του Λονδίνου

Ένα 13χρονο αγόρι στο Λονδίνο που είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό προστίθεται στη λίστα των νεκρών που καταγράφει η Βρετανία λόγω της νόσου Covid-19

καθώς αργά το βράδυ της Τρίτης το νοσοκομείο του Βασιλικού Κολλεγίου ανακοίνωσε τον θάνατό του.
«Δυστυχώς, ένα 13χρονο αγόρι που είχε βρεθεί θετικό στον Covid-19 υπέκυψε, και οι σκέψεις και τα συλλυπητήρια μας βρίσκονται στην οικογένεια αυτή τη στιγμή», ανέφερε η ανακοίνωση.
«Ο θάνατος σχετίζεται με τον κορωνοϊό και δεν θα γίνει κανένα επιπλέον σχόλιο».
Πρόκειται για το νεότερο ασθενή που χάνει τη ζωή του λόγω της νόσου Covid-19 στη Βρετανία.
Τη ζωή σε επιπλέον 381 ανθρώπους έχει στοιχίσει o νέος κορωνοϊός στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταγράφοντας ρεκόρ ημέρας, που σηματοδοτεί την επιτάχυνση των ρυθμών εξάπλωσης της πανδημίας. Το σύνολο των νεκρών από τη νόσο ανέρχεται σε 1.789, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Ο απολογισμός αυτός του υπουργείου Υγείας, που αφορά το διάστημα μέχρι τις 17.00 τοπική ώρα τη Δευτέρα, είναι διπλάσιος και πλέον από εκείνον που δημοσιεύτηκε πριν από 24 ώρες με 180 νέους θανάτους. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων άγγιξε τις 25.150, ήτοι μια αύξηση άνω των 3.000 κρουσμάτων.
Η Σκωτία ανακοίνωσε ότι έως σήμερα, Τρίτη, έχουν πεθάνει 60 άνθρωποι.
Η Ουαλία κάνει λόγο για 69 νεκρούς και η Βόρεια Ιρλανδία για 28 νεκρούς.
Ρεκόρ πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ
Οι πωλήσεις στα βρετανικά σούπερ μάρκετ ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τον Μάρτιο λόγω της φρενίτιδας των καταναλωτών να στοκάρουν τα πάντα -από ζυμαρικά έως τροφές για κατοικίδια- λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων περιορισμού, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Kantar που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη.
cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου