Η Σκύρος στο Μέγαρο Μουσικής με μία παράσταση για τον ποιητή Μπρουκ

Η Σκύρος στο Μέγαρο Μουσικής με μία παράσταση για τον ποιητή Μπρουκ
13 Απριλίου 2019, 12:20
A+ A-
Με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το θάνατο του  Άγγλου ρομαντικού ποιητή. 

Με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Άγγλου ρομαντικού ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ, η μουσικο-θεατρική παράσταση "Ο επικήδειος, Ρέκβιεμ στο Μεγάλο Πόλεμο" επέστρεψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 11 Απριλίου. 

Μετά από τέσσερα χρόνια, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο κοινό της Σκύρου, από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με τη Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, η παράσταση ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής υπό τη διοργάνωση της ΕΡΤ.

Η Σκύρος τιμά τον ποιητή στην πλατεία Αιώνιας Ποίησης με το άγαλμά του, το οποίο βρίσκεται στην πλέον ιστορική τοποθεσία της Χώρας του νησιού και θεμελιώθηκε με εορταστικές εκδηλώσεις το 1930, από τον τότε πρωθυπουργό της Χώρας Ελευθέριο Βενιζέλο, παρουσία και του μεγάλου μας ποιητή Άγγελου Σικελιανού.

Η παράσταση «Ο επικήδειος, Ρέκβιεμ στο Μεγάλο Πόλεμο» του Θεοδώρου Γ. Λεμπέση είναι μια συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στην οποία μουσικές και λέξεις μπλέκονται με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Είναι βασισμένη στα ποιήματα και τη ζωή του νέο-ρομαντικού ποιητή Μπρουκ, ο οποίος πέθανε στη Σκύρο, κατά την διάρκεια του A' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η παράσταση αποδεικνύεται πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς αποτυπώνεται η τραγικότητα του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, μέσα από το θάνατο ενός ανθρώπου αλλά και το ρέκβιεμ ενός ολόκληρου κόσμου.

Επιστροφή