ΣΤΟΥΠΗΣ: Δεν πήραμε πειστικές απαντήσεις για την καύση RDF στο Αλιβέρι

ΣΤΟΥΠΗΣ: Δεν πήραμε πειστικές απαντήσεις για την καύση RDF στο Αλιβέρι
15 Απριλίου 2019, 11:40
A+ A-
Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης «Η Στερεά σε νέα τροχιά».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Στερεά σε νέα τροχιά» Νίκος Στουπής χαρακτήρισε, με δήλωσή του, μη πειστικές τις εξηγήσεις που δόθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα καύσης RDF από τη τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ.

Η ερώτηση αφορούσε την πορεία σύστασης του Παρατηρητηρίου Τεχνικού Ελέγχου Περιβάλλοντος για τη καύση RDF από τη τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ και τη σύσταση Κοινωνικού Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος συνολικά της ρύπανσης στην περιοχή του Αλιβερίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε αποδεχθεί σχετικές διαδοχικές προτάσεις της παράταξης ήδη αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο του 2017. Στην τότε απόφαση συμπεριλαμβανόταν αφενός η έναρξη διαδικασιών για τη δημιουργία του παρατηρητηρίου, αφετέρου η δέσμευση μετρήσεων από τις υπηρεσίες για τη δραστηριότητα της βιομηχανίας στη καύση RDF.

Όσον  αφορά τις μετρήσεις από τις υπηρεσίες, αυτές δεν έχουν γίνει, όπως απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Γιώργος Αναστασίου, με τον κ. Στουπή να σημειώνει:

 «…Δεν μπορώ να αποδεχθώ σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα που έχουμε κάνει τόσες και τόσες συζητήσεις, να λέμε ότι οι υπηρεσίες μας δεν έχουν κάνει κανένα έλεγχο, στο όνομα του ότι οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος πέρυσι τον Μάϊο έκαναν έλεγχο.

Άρα τίθεται ένα θέμα τι υλοποιούμε και τι παρακολουθούμε ,όταν παρά δύο αποφάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου, δεν υπάρχει ανάλογη αυξημένη ευαισθησία…»

Επιστροφή