ΑΡΤΑΚΗ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Η προϊστορία ...λέει 1-1 και με σκόρερ Λούκα

ΑΡΤΑΚΗ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Η προϊστορία ...λέει 1-1 και με σκόρερ Λούκα
5 Οκτωβρίου 2019, 15:00
A+ A-
Αναδρομή στις αναμετρήσεις του ΑΟΝΑ με την ομάδα της Μυτιλήνης.

Την Κυριακή ο ΑΟΝΑ υποδέχεται (ώρα 2) στην Αρτάκη τον Αιολικό και το egnomi.gr θυμάται αναμετρήσεις τους για το Εθνικό Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα πριν από τέσσερις 10ετίες...

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Με τον Αιολικό στην Αρτάκη, ο ΑΟΝΑ είχε παίξει στην πρώτη του συμμετοχή σε εθνική κατηγορία την περίοδο 1977-78 (η Γ' Εθνικη τότε). Το ματς είχε γίνει το Μάιο του '78 και έληξε ισόπαλο 1-1 (στον Α' γύρο η Αρτάκη είχε κερδίσει 3-2 με γκολ των Φώκου, Κώστα Ρουμπή και Ιορδάνη Μαύρου). Το γκολ για τους γηπεδούχους είχε σημειώσει ο αείμνηστος Βασίλης Λούκας, πατέρας του Ηλία Λούκα που αγωνίζεται στη σημερινή ομάδα.

Ενα δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες και για την ίδια κατηγορία, με γηπεδούχο την ομάδα της Εύβοιας, έγινε το Γενάρη του 1980 κι έληξε πάλι 1-1. Το γκολ είχε πετύχει ο Κώστας Ζήσης με εκτέλεση φάουλ. Στο β' γύρο στο νησί της Λέσβου νίκησε ο Αιολικός με 1-0.

Οι αντίπαλοι της Κυριακής είχαν συναντηθεί και σε έναν τελικό κυπέλλου της περιόδου 81-82 που είχε διεξαχθεί στη διάρκεια της σεζόν 1982-83! Ο Αιολικός έπαιζε πλέον στη Β' Εθνική (είχε κερδίσει την άνοδο από τη Γ') και νίκησε 3-2 πολύ δύσκολα τον ΑΟΝΑ που συνέχιζε ν' αγωνίζεται στο Εθνικό Ερασιτεχνικό, όπως λεγόταν τότε η Γ' Εθνική. (Σχετικά με αυτό το ματς υπάρχει κάδρο στ' αποδυτήρια του Σταδίου Αρτάκης με ολοσέλιδο αφιέρωμα της έντυπης "Γνώμης".)

Στη φωτό ο Ηλίας Λούκας (δεξιά) και ο συμπαίκτης στο φετινό ΑΟΝΑ, Δημήτρης Βεζιρτζόγλου, ο οποίος έπαιξε πέρσι στον Αιολικό (11 συμμετοχές-3 γκολ στον Α' γύρο).

Επιστροφή