ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 1-0: Λιοντάρια πήραν ιστορική νίκη με γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο

21 Οκτωβρίου 2018, 18:49
A+ A-
Ο Γιάννης Μώρος έγινε λυτρωτής στο 94'.

Μεγάλη νίκη (1-0), την πρώτη της, στη Γ' Εθνική, πήρε η Ερέτρια στο Ενωσιακό γήπεδο, με γκολ του Μώρου στο 94'.

Ο Μώρος ήρθε από τον πάγκο στο 61' και μισή ώρα αργότερα "κάρφωσε" τον Χαραυγιακό.

Οι παίκτες του Δημήτρη Βαλκάνου ήταν λιοντάρια και έκαναν κατάθεση ψυχής.

Η Ερέτρια από την αρχή ήταν καλύτερη, γύριζε με υπομονή την μπάλα και έχασε δύο μεγάλες φάσεις, στο 39' με τον Τόρα και στο 42' με τον Κοκκάλα (έπαιξε ως εξτρέμ).

Ο Μπαλόζι ήταν στο κέντρο με τους Ντουλαβέρη και Καλοχωρίδη, ενώ στόπερ ήταν οι Χριστοδουλόπουλος και Κοντός.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Αλέξανδρος Βαλκάνος που αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Στο β' ημίχρονο το ματς ήταν πολύ ανοιχτό, αλλά είχε και πολλές διακοπές (κυρίως από τους φιλοξενούμενους), με συνέπεια ο καθαρός ποδοσφαιρικός χρόνος να είναι ελάχιστος.

Στο 60' ο Χαραυγιακός έχασε μία τρομερή φάση, με τον Τουγουντζόγλου να σουτάρει και τον Κοντό σαν ...από μηχανή Θεό και με αυτοθυσία να σώζει την εστία της ομάδας του πάνω στη γραμμή. 

Στο 62' μία εξίσου τρομερή φάση έχασε η Ερέτρια σε κεφαλιά του Καλοχωρίδη, με τον γκολκίπερ του Χαραυγιακού να κάνει απίστευτη επέμβαση και την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. 

Από το 70' και μετά ο Χαραυγιακός ήταν πιο επιθετικός και είχε την μπάλα στην κατοχή του, ενώ η Ερέτρια ρίσκαρε κι αυτή με την αλλαγή του Σμυρναίου, καθώς ο Δημήτρης Βαλκάνος ...θα ήταν ευχαριστημένος μόνο με τη νίκη (όπως δήλωσε αργότερα και όπως ...μαρτύρησε η κίνησή του στην τακτική σκακιέρα).

Μία νίκη που ήρθε με τρόπο που ...σήκωσε το Ενωσιακό στον αέρα. Ο Μώρος στο 94' πήρε την μπάλα, τρύπησε κατά μέτωπο την αντίπαλη άμυνα και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 1-0.

Αμέσως μετά ο Βοιωτός διαιτητής Ψυχούλας σφύριξε τη λήξη. Στο 93' (λίγο πριν το χρυσό γκολ) αποβλήθηκε ο Ρούσσος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Δημήτρης Βαλκάνος): Μπασινάς, Μετσανάι, Ρούσσος, Κοντός (76' Σμυρναίος), Χριστοδουλόπουλος, Καλοχωρίδης, Μπαλόζι, Ντουλαβέρης, Κοκκάλας (61' Μώρος), Τόρα, Αμαραντίδης.

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ: Ε. Βακερλής, Μαραγκουδάκης, Ράμμος, Βασ. Μιχελής, Κόντι, Τουγουντζόγλου, Κασσιάνος, Ρόππας, Γιαννόπουλος (76' Κουντουριώτης), Φερεντίνος, Αγγελόπουλος (65' Τσίρος).

Ο Γιάννης Μώρος (μπροστά) λύτρωσε την Ερέτρια στο 94'. Στιγμιότυπο λίγο μετά το τέλος του ματς.

Επιστροφή