«The Crown»: Η βασιλική οικογένεια δεν εγκρίνει την σειρά, σύμφωνα με το παλάτι

Το άρθρο του Guardian, τα σχόλια του δημιουργού της σειράς και το γράμμα από το παλάτι.
Η βασίλισσα φημολογείται ότι παρακολουθεί το «The Crown» αλλά ποτέ δεν το έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί.
Η βασίλισσα φημολογείται ότι παρακολουθεί το «The Crown» αλλά ποτέ δεν το έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί.
WPA Pool via Getty Images

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα σενάρια τηλεοπτικών σειρών είναι βασισμένα εξ’ολοκλήρου σε αληθινά γεγονότα ή εμπνέονται από αυτά. Ομως, πόσο πιστά ακολουθούν τις εξελίξεις και με ποιον τρόπο τις παρουσιάζουν σε τόσο λίγα επεισόδια;

Για πολλούς η μυθοπλασία είναι περισσότερο ενδιαφέρουσα από μια πραγματική ιστορία και στην περίπτωση της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς σε παραγωγή Netflix, «The Crown», το Παλάτι του Μπάκινχαμ θέλει να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει δώσει στους συντελεστές της σειράς την συγκατάθεσή του.

Καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία επιστροφής της σειράς στις 17 Νοεμβρίου για τρίτη σεζόν, ο Guardian δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο με πληροφορίες από τα γυρίσματα, συμπεριλαμβανομένης και μιας «πικάντικης» λεπτομέρειας από τον δημιουργό του «The Crown», Πήτερ Μόργκαν.

Ο Μόργκαν δήλωσε ότι ενώ η σειρά δεν αφορά αποκλειστικά την βασιλική οικογένεια, υπάρχει μια ομοιότητα με αυτήν. Ο δημιουργός συχνά συναντιέται με μέλη της βασιλικής οικίας, με ανθρώπους που έχουν σχέση με το παλάτι και είναι πολύ ενεργοί μέσα στους οργανισμούς. Ο Μόργκαν ανέφερε ότι τους ενημερώνει για τα όσα ετοιμάζει στο Crown κι εκείνοι προετοιμάζονται γι′ αυτά που θα δουν.

Η βασίλισσα και οι άνθρωποι γύρω της δεν επιβεβαίωσαν αυτές τις δηλώσεις και έστειλαν γράμμα στον ιστότοπο μέσω του επικεφαλής της επικοινωνίας του παλατιού Ντόναλ ΜακΚέιμπ για να διαψεύσει τον Μόργκαν. «Το Crown δεν έχει την στήριξη της βασιλικής οικογένειας, ούτε την έγκριση όσον αφορά το σενάριο και το πόσο ακριβές είναι. Οδηγείτε τους αναγνώστες να πιστεύουν ότι το παλάτι συμφωνεί με αυτήν την παραγωγή, ενώ δεν ισχύει.

«Εκτιμούμε το γεγονός ότι υπάρχει αριθμός αναγνωστών του Guardian που απολαμβάνει αυτού του είδους την μεταφορά των ιστορικών γεγονότων, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το παλάτι ποτέ δεν συμφώνησε να εξετάσει ή να εγκρίνει το περιεχόμενο της σειράς. Δεν ρώτησε ποτέ για τα γεγονότα που θα παρουσιαστούν και ποτέ δεν σχολίασε την ακρίβειά τους».

Ωστόσο πριν από μερικά χρόνια μάθαμε από μια πηγή κοντά στην βασιλική οικογένεια ότι η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι συνδρομητές στο Netflix και απολαμβάνουν τα επεισόδια, τρώγοντας μαζί με φίλους, τον πρίγκιπα Εντουαρτ και την Σόφι, την κόμισσα του Γουέσεξ. Μάλιστα, η πηγή ανέφερε ότι η βασίλισσα είχε και ενστάνσεις, καθώς ενοχλήθηκε με την πλοκή που δείχνει τον πρίγκιπα Φίλιππο να μην στηρίζει τον πρίγκιπα Κάρολο όταν εκείνος δέχθηκε μπούλινγκ στο οικοτροφείο, καθώς αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Αριστερά: Η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ και ο πρίγκιπας Φίλιππος στην Σκωτία το 1972. Δεξιά: Η Ολίβια Κόλμαν και ο Τόμπιας Μένζις στην τρίτη σεζόν του «The Crown».
Αριστερά: Η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ και ο πρίγκιπας Φίλιππος στην Σκωτία το 1972. Δεξιά: Η Ολίβια Κόλμαν και ο Τόμπιας Μένζις στην τρίτη σεζόν του «The Crown».
Left: Getty Images. Right: Sophie Mutevelian via Netflix.
Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος φημολογείται ότι παρακολουθούν μαζί τα επεισόδια.
Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος φημολογείται ότι παρακολουθούν μαζί τα επεισόδια.
ALASTAIR GRANT via Getty Images

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Βρετανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.

Δημοφιλή