TikTok: Πωλείται μια από τις πιο επιτυχημένες πλατφόρμες

Ποιος ενδιαφέρεται;

Το TikTok, κακά τα ψέματα, άλλαξε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι.

Στις 13 Μαρτίου η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε την επιβολή της πώλησης του app εντός ενός εξαμήνου – αλλιώς πρόκειται να απαγορευθεί από τα διαδικτυακά καταστήματα της Apple και της Google στη χώρα. Τώρα αναμένεται η έγκριση της Γερουσίας, ενώ ο πρόεδρος Biden έχει δηλώσει πως προτίθεται να υπογράψει τον νόμο.

Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται η πώληση του TikTok αφού το 2020 ο πρόεδρος Trump είχε προσπαθήσει μέσω διατάγματος να αναγκάσει την ByteDance, ιδιοκτήτρια του TikTok, να πουλήσει τη θυγατρική της σε κάποιον Αμερικανό. Αν και φαινόταν πιθανό το σενάριο να πωληθεί η εταιρεία εν τέλει το εγχείρημα απέτυχε, όπως και οι προσπάθειες αποκλεισμού της εφαρμογής από τα app stores.

Το TikTok μάλλον περιμένει κάποιον από μηχανής θεό που θα διασώσει τη δραστηριοποίησή του στις ΗΠΑ. Πάντως, η λίστα με τους πιθανούς αγοραστές είναι μικρή. Και τι θα συμβεί με τους 170 εκατομμύρια Αμερικανούς χρήστες, εάν το TikTok δεν μπορέσει να πωληθεί;

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν πως παρά τις δυσκολίες το TikTok θα μπορούσε να πωληθεί για περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια (45,8 δισεκατομμύρια ευρώ). Οι εταιρείες που μπορούν να ξοδέψουν ένα τέτοιο ποσό είναι λίγες, όπως για παράδειγμα οι Apple, Amazon, Google, Meta, Microsoft ή το Netflix.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *