GOOD LIFE

Μάθε γιατί η άνοιξη θεωρείται η ιδανική εποχή για αδυνάτισμα

Η άνοιξη δεν είναι απλά η ομορφότερη και πιο πολύχρωμη και ευωδιαστή εποχή του χρόνου, αλλά και μια ιδανική περίοδος να αποτοξινώσεις τον οργανισμό και το σώμα σου, να χάσεις βάρος και να επανεκκινήσεις τον κοιμισμένο σου μεταβολισμό !

Είναι γεγονός πως ο χειμώνας δεν ευνοεί την διαδικασία της δίαιτας. Το κρύο και η μικρή ημέρα κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα και οξύνουν την επιθυμία για λιπαρά και μεγάλα γεύματα, γλυκίσματα και junk food. Αντιθέτως, ο ερχομός της άνοιξης δεν κάνει μόνο τη γκαρνταρόμπα μας πιο ανάλαφρη αλλά και την επιθυμία μας για φαγητό ! Ο καιρός βελτιώνεται αισθητά, η ημέρα και η ηλιοφάνεια γίνεται μεγαλύτερη και η διάθεσή μας και αυτή με τη σειρά της ανεβαίνει και δε μας εξωθεί τόσο πολύ και τόσο συχνά σε “καταστροφικά τσιμπολογήματα” μη θρεπτικών (και τις περισσότερες φορές και ανθυγιεινών & παχυντικών) γευμάτων !

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αδυνάτισμα είναι “υπόθεση του μυαλού” ! Για να χάσεις λοιπόν βάρος και να απαλλαγείς από το αντιαισθητικό σωσίβιο, τα παχάκια στα μπουτάκια και τα πλαδαρά χέρια … θα πρέπει απλά να το θέλεις πάρα πολύ και να είσαι 100 % αποφασισμένος για αυτό ! Η αποφασιστικότητα συνάδει με την καλή ψυχολογία και – σύμφωνα πάντα με επίσημες επιστημονικές μελέτες από εξειδικευμένους επιστήμονες – η καλή ψυχολογία επιτυγχάνει τελικά να “τιθασεύσει” την αχαλίνωτη όρεξη που σε κάνει να σηκώνεσαι ακόμα και τα βράδια για εφόδους προς ττο ψυγείο.

Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι ίσως ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία ενός διατροφικού προγράμματος ή μιας δίαιτας (… και όχι μόνο !!!) και για την επίτευξη των στόχων που έχεις εκ των πρωτέρων θέσει στον εαυτό σου !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι πάντοτε και η θέσπιση συγκεκριμένων και ρεαλιστικών στόχων πριν από την άρξη μιας δίαιτας, γιατί αυτό κάνει πιο ρεαλιστική την σταδιακή επίτευξη του στόχου και κατά συνέπεια βοηθάει περισσότερο την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του ατόμου στην προσπάθεια αυτή.

Τα αρνητικά συναισθήματα – όπως η θλίψη, η στεναχώρια, ο θυμός, το άγχος, η ανασφάλεια, ο φόβος ή η κατάθλιψη – είναι αυτά που συνήθως μας οδηγούν σε υπερκάτανάλωση τροφών (συναισθηματική υπερφαγία) και που αυξάνουν το σωματικό μας βάρος.

Εδώ έρχεται να παίξει καθοριστικό ρόλο η άνοιξη, που με τον καθαρό από σύννεφα ουρανό, τον λαμπερό ήλιο, την ανθισμένη πλάση και τη πιο ζεστή ατμόσφαιρα “ανοίγει” την ψυχή μας και ανεβάζει την βαριά από τον χειμώνα ψυχολογία μας !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ :

Νο 1 : Θέτω έναν ρεαλιστικό και εφικτό στόχο στον εαυτό μου.

Νο 2 : Φοράω τα ανοιξιάτικά μου ρούχα και την ανοιξιάτική μου διάθεση.

Νο 3 : Προσπαθώ (και δεν εγκαταλείπω !!!) μέχρι να επιτύχω τον στόχο μου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!