Πρόστιμο 1.084 ευρώ στη Νίκη για το ματς στην Ηγουμενίτσα

To χέρι στην τσέπη καλείται να βάλει η διοίκηση της Νίκης, αφού, όπως ανακοίνωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την Παρασκευή (31/5), της επιβάλλεται πρόστιμο 1.084 ευρώ, που αφορά τη συμπεριφορά των οπαδών της στον δεύτερο αγώνα μπαράζ με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα, με το φύλλο αγώνα να κάνει λόγο και για ρίψη αντικειμένου στον τραυματιοφορέα της γηπεδούχου ομάδας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Η Πειθαρχική Επιτροπή, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

-Επιβάλλει στο εγκαλούμενο σωματείο Θεσπρωτός χρηματική ποινή ύψους τριακοσίων (300) ευρώ και στο δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Νίκη Βόλου χρηματική ποινή ύψους χιλίων ογδόντα τεσσάρων (1.084) ευρώ, για πειθαρχικά αδικήματα στον μεταξύ τους αγώνα Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, που διεξήχθη στις 12/05/2019 στο γήπεδο Ηγουμενίτσας”.

Θυμίζουμε ότι στο δεύτερο μπαράζ με τον Θεσπρωτό οι Νικιώτες οπαδοί προκλήθηκαν με χειρονομίες από τον αναπληρωματικό ποδοσφαιριστή Σουλιώτη, ενώ δέχθηκαν και αδικαιολόγητη σε ένταση και μίσος επίθεση από τα ΜΑΤ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 2019. Ο Θεσπρωτός έδωσε το παρών δια του δικηγόρου του, Παναγιώτη Μπιλίρη, ενώ η Νίκη δεν παραστάθηκε, ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο (στην εκδίκαση του πρώτου ματς είχε εκπροσωπήσει τη Νίκη ο κ. Χάρης Γρηγορίου) και υπέβαλε έγγραφο υπόμνημα, το οποίο δε λήφθηκε υπόψη λόγω της ερημοδικίας της.

Στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης Θεσπρωτός-Νίκη είχε αναγραφεί ότι

α) στο 2ο λεπτό ο διαιτητής διέκοψε για ένα λεπτό το ματς, διότι φίλαθλοι της Νίκης άναψαν και πέταξαν εντός της εξέδρας τους ένα καπνογόνο, κάτι που ανάγκασε όσους βρίσκονταν στον πάγκο του Θεσπρωτού να εξέλθουν της τεχνικής περιοχής.

β) στο 42ο λεπτό του αγώνα μετά την επίτευξη τέρματος της γηπεδούχου ομάδας κι ενώ οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδας πανηγύριζαν πλησίον της κερκίδας των φιλοξενούμενων οπαδών, αυτοί έκαναν ρίψη ενός μεταλλικού κουτιού (καπνογόνου ημέρας), το οποίο χτύπησε χωρίς ωστόσο να τραυματίσει τον  Καρακίτσιο Ηλία, που είχε δηλωθεί τραυματιοφορέας, στο κεφάλι. Αποτέλεσμα της παραπάνω έντασης ήταν να διακοπεί προσωρινά η αναμέτρηση.

Κατηγορίες είχε να αντιμετωπίσει και ο Θεσπρωτός για τη ρίψη δύο κροτίδων πίσω από τον β’ βοηθό, ενώ να σημειωθεί ότι κατά αυτής της απόφασης μπορεί να γίνει έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.