Σιγάλας: Η Α.ΠΟ.Β. στηρίζεται στις υποδομές της, στις πρώτες θέσεις ως το τέλος, αν συνεχίσουμε έτσι

Στο περσινό πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΘ  η Α.ΠΟ.Β. τερμάτισε στην προτελευταία θέση με μόλις 8 βαθμούς και τέρματα 33 υπέρ και 71 κατά. Φέτος όμως η Βολιώτικη ομάδα με τους ίδιους σχεδόν ποδοσφαιριστές πραγματοποιεί φοβερή πορεία και μετά από 11 αγωνιστικές βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της τρίτης τη τάξει τοπικής κατηγορίας με 23 βαθμούς, έχοντας κερδίσει επτά παιχνίδια, ενώ δύο έχουν έρθει ισόπαλα και μόνο σε ένα έχει ηττηθεί, έχοντας κάνει παράλληλα και το προγραμματισμένο ρεπό.

Ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Σιγάλας μίλησε στο magnesiasports, τονίζοντας ότι το ρόστερ βασίζεται σε παίκτες αποκλειστικά των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, οι οποίοι φέτος παρουσίασαν μεγάλη βελτίωση, έχοντας αποκομίσει και τις περσινές εμπειρίες. Παράλληλα ο νεαρός τεχνικός επισημαίνει ότι αν η ομάδα του συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και ακόμη καλύτερα θα καταλάβει στο τέλος της σεζόν μία από τις πρώτες θέσεις.

Αναλυτικά η συνομιλία που είχαμε:

– Βασίλη, φέτος η Α.ΠΟ.Β. πραγματοποιεί μία εξαιρετική πορεία και βρίσκεται μόνη πρώτη στη Γ’ ΕΠΣΘ. Αυτό οφείλεται στη βελτίωση των περσινών παικτών;

«Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου, έχοντας συμπληρώσει 23 χρόνια παρουσίας στο χώρο του ποδοσφαίρου της Μαγνησίας, επανήλθε στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Θ. πέρυσι μετά από απουσία σχεδόν έξι χρόνων, συμμετέχοντας με αθλητές από τα τμήματα υποδομής της. Φέτος ο σύλλογός μας συμμετέχει ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία με σχεδόν τους ίδιους αθλητές καθώς και νέους από τις ακαδημίες της, οι οποίοι αγωνίζονται για πρώτη χρονιά  στο τοπικό πρωτάθλημα. Συγκριτικά με πέρσι τα παιδιά έχουν παρουσιάσει αναμενόμενη βελτίωση και σε συνδυασμό με τη γεμάτη εμπειρίες προηγούμενη χρονιά από το τοπικό πρωτάθλημα, την αγάπη τους για το άθλημα, την πολύ καλή ψυχολογία με τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα καθώς και την επιμονή τους για μια καλύτερη πορεία φέτος, η ομάδα μας έχει καταφέρει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Γ΄ Ε.Π.Σ.Θ».

– Για τι ηλικίες παικτών μιλάμε;

«Το ρόστερ της Α.ΠΟ.Β. που συμμετέχει στην Γ΄ Ε.Π.Σ.Θ. αποτελείται από αθλητές γεννημένους το 2002, 2003, 2004, 2005 καθώς και 4 παιδιά γεννημένα το 2000-2001. Όλοι οι παραπάνω αθλητές – μαθητές έχουν περάσει από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας και έχουν ταυτιστεί με την φιλοσοφία του που στοχεύει  όχι μόνο οι νεαροί αθλητές να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, αλλά να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν μια σωστή νοοτροπία και παράλληλα έναν ισχυρό, ώριμο και κοινωνικό χαρακτήρα».

-Στόχος της ομάδας είναι η πρωτιά στην τρίτη τοπική κατηγορία; Πώς βλέπεις τη συνέχεια;

«Πρωταρχικός στόχος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου από τα τμήματα υποδομής της μέχρι και την ομάδα που συμμετέχει στην Γ’ Ε.Π.Σ.Θ. είναι οι αθλητές – μαθητές της να διασκεδάζουν παίζοντας ποδόσφαιρο και μέσα από τη μεθοδική άθληση να διαμορφωθεί ο χαρακτήρας τους με τις αξίες που προσφέρει ο αθλητισμός και να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο, αποκομίζοντας εμπειρίες  που θα αποτελέσουν σημαντικά εφόδια για την ζωή τους.

Σχετικά με το πρωτάθλημα, αν και βρισκόμαστε μόλις στην 11η αγωνιστική, εφόσον συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια και καλύτερη απόδοση στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, δίκαια θα βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις στο τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς».

– Τη Γ’ ΕΠΣΘ πώς την κρίνεις; Είναι αναγκαία η κατηγορία; Πιστεύεις ότι βοηθά το τοπικό ποδόσφαιρο;

«Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό ομάδες με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, δίνοντας την ευκαιρία σε νεαρούς αθλητές να παίξουν ποδόσφαιρο, προσφέροντάς τους παραστάσεις και ποδοσφαιρικές εικόνες για το μέλλον. Επίσης στη Γ’ Ε.Π.Σ.Θ. λόγω των παραπάνω οι ομάδες παίζουν πιο “ελεύθερο” ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν σκοπιμότητες, με τους συλλόγους και τους προπονητές να δίνουν βάση στους νεαρούς αθλητές, ώστε να είναι έτοιμοι στο μέλλον, εφόσον μπορούν και το επιθυμούν να αντεπεξέλθουν σε υψηλότερο επίπεδο.

Γενικά η Μαγνησία σύμφωνα με τον πληθυσμό της θεωρείται δεδομένο ότι πρέπει να έχει τρεις κατηγορίες, αλλά είναι κατανοητό ότι λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην εποχή μας αρκετές ομάδες δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν, με συνέπεια να έχουν μειωθεί υπερβολικά οι ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Θ.

Τέλος, εκ μέρους του συλλόγου μας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, με υγεία και κάθε ομάδα και αθλητής να εκπληρώσει τους στόχους που έχει θέσει για το 2020».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.