Θέλει οπωσδήποτε νίκη ο Ολυμπιακός Β. με Εύαθλο λόγω… ΕΟΚ

H Ομοσπονδία δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα πέσουν τρεις ή τέσσερις ομάδες

Τελευταίο ματς μπροστά στο κοινό της για την ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, που υποδέχεται την Κυριακή στις 17.00 στο ΕΑΚ για την 24η αγωνιστική του τρίτου ομίλου της Γ’ Εθνικής τον Εύαθλο Πολυκάστρου.

Θυμίζουμε ότι την 25η αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται από τον Μαντουλίδη και στο φινάλε έχουν ρεπό. Η ομάδα του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη θέλει τη νίκη, για να είναι 100% σίγουρη για την παραμονή της κι αυτό γιατί η ΕΟΚ δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσες ομάδες θα πέσουν από τον τρίτο όμιλο!

Στην προκήρυξη γίνεται λόγος για υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων σε πρωτάθλημα 14 ομάδων, όμως ο Γ.Σ. Ελιμείας είναι η μία ομάδα που υποβιβάστηκε έχοντας δηλώσει αρχικά συμμετοχή, αλλά αποσύρθηκε πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Έτσι λοιπόν όλοι οι σύλλογοι θεωρούν δεδομένο ότι θα πέσουν άλλες τρεις ομάδες. Ωστόσο, η ΕΟΚ δεν έχει δώσει ακόμη ξεκάθαρη απάντηση στους συλλόγους και στον Ολυμπιακό Β. μεταξύ άλλων, που είχε επικοινωνία με την Ομοσπονδία, και αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να υποβιβαστούν τέσσερις στις 13, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινώσει κάτι οριστικό, αφήνοντας κακώς ανοιχτό το ζήτημα.

Έτσι, λοιπόν ο Ολυμπιακός Β. θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, ώστε σε περίπτωση που τελικά ισχύσει το χειρότερο σενάριο να έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα παραμονής, χωρίς πάλι το δέκατο ροζ φύλλο αγώνα να τον εξασφαλίζει απόλυτα, αν πάρουν τον δρόμο για τις τοπικές κατηγορίες τέσσερις ομάδες από τον τρίτο όμιλο. Αν πάντως τελικά χάσουν την κατηγορία τρεις ομάδες, όπως είναι το δίκαιο, τότε ο Ολυμπιακός Β. ακόμη και με δύο ήττες, σώζεται.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ακόμη και ο Στύλλας, που έχασε το δόντι του στο προηγούμενο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και είχε αποχωρήσει, αφού αιμορραγούσε, θα αγωνιστεί κανονικά.

Να σημειωθεί ότι καλό θα ήταν για τη βολιώτικη ομάδα, αν μπορέσει, να καλύψει και τη διαφορά των 10 πόντων, με την οποία έχασε στον πρώτο γύρο, αν και πάνω όλα μετρά η νίκη.  Θυμίζουμε επίσης ότι ο Εύαθλος έχει κάνει το ρεπό του και έχει να δώσει κι ένα εξ αναβολής ματς από την 10η αγωνιστική, οπότε μπορεί να διεκδικήσει βαθμούς από τέσσερα ματς.

Για το παιχνίδι με τον Εύαθλο η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Β. εξέδωσε δελτίο Τύπου, που αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Καλούμε τους φιλάθλους της ομάδας μας να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια των αθλητών και του προπονητή μας και να τους δώσουν ώθηση για τη κατάκτηση ακόμη ενός ροζ φύλλου αγώνα».

Γ’ Εθνική/3ος όμιλος

24η αγωνιστική

Τετάρτη 17 Απριλίου

Πρωτέας Γρεβενών-Νικόπολη 83-43

Κυριακή 21 Απριλίου

Νέο ΚΓ Ιωαννίνων 17.00 ΑΓΣ Ιωαννίνων-ΑΟΚ Βέροιας

ΔΑΚ Μελίκης 17.00 Μελίκη-ΑΟ Καλαμπάκας

Παλαμά 17.00 Τιτάνες Παλαμά-Δόξα Λευκάδας

Μπάρας 17.00 Ίκαροι Τρικάλων-ΠΑΣ Γιάννινα

ΕΑΚ Βόλου 17.00 Ολυμπιακός Β.-Εύαθλος

Φακίτσας-Κοντογιάννης (Γκουντέλιας)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.