Γ. Κύρτσος: Σοβαρή πιθανότητα για εκλογές το Φθινόπωρο του 2018

Για σοβαρή πιθανότητα να διεξαχθούν εκλογές το Φθινόπωρο του 2018 έκανε λόγο ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, γιατί όπως ανέφερε «θα μπορεί να λέει η κυβέρνηση ότι τέλειωσε το μνημόνιο, προτού, όμως, αρχίσει να εφαρμόζει τα πρόσθετα μνημονιακά μέτρα και κυρίως την από 1ης Ιανουαρίου του 2019 μείωση των παλαιών κύριων συντάξεων».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm» ανέφερε ότι «αν δούμε πώς διαμορφώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα το 2015, τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν οι συνταξιούχοι, όπου το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους έγινε συγκρίσιμο με εκείνο της ΝΔ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ χαμηλότερο. Πολύ δύσκολα μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση Τσίπρα το σοκ της μείωσης των παλαιών κύριων συντάξεων, είναι κάτι που θα πληρώσει πολιτικά, άρα θεωρώ ότι με αυτήν τη λογική θα σπεύσει να προλάβει την εφαρμογή των μέτρων που έχει υπογράψει».

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος ο κ. Κύρτσος εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει κανένα φοβερό πρόβλημα στην επόμενη αξιολόγηση, «απλώς η κυβέρνηση, επειδή υπάρχουν ζητήματα αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης, αλλαγής των κανόνων για τον συνδικαλισμό κ.λπ., θα προσπαθήσει να υποχωρήσει -όπως πάντα υποχωρεί στα ζητήματα αυτά γιατί είναι υποχρεωμένη- προσφέροντας κάποια επικοινωνιακά ή πολιτικά αντισταθμίσματα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.