Για κακούργημα διώκονται υπεύθυνοι και διευθύνοντες σύμβουλοι της ΣΤΑΣΥ

Ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος 12 ατόμων, υπευθύνων και διευθυνόντων συμβούλων της ΣΤΑΣΥ άσκησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς.

Σύμφωνα με την έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας κ. Παπασπύρου, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αρμόδιοι για τη διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, φέρονται υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης να αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις, προκαλώντας ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του 1.000.000 ευρώ για την περίοδο 2015.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι αφορούν την κακουργηματική υπεξαίρεση, τη ψευδή βεβαίωση, την υπεξαγωγή εγγράφων και την παράβαση καθήκοντος.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι κατέστρεψαν αρχεία για να μην βρεθούν στοιχεία, ενώ είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα ήταν μόλις 16.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρεία ορκωτών.

Η γενική επιθεωρήτρια έκανε και δεύτερο έλεγχο ο οποίος επιβεβαίωσε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ. Η έρευνα της επιθεωρήτριας που διήρκησε ένα χρόνο, ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.