Σε κύκλωμα ναρκωτικών στο Ζεφύρι εμπλέκονται οκτώ ανήλικοι

Οικογενειακή «επιχείρηση» διακίνησης ναρκωτικών, στα πρότυπα της «Καμόρα», στην οποία είχαν σημαντικό ρόλο και μικρά παιδιά που χρησιμοποιούνταν για την κάλυψη και την προώθηση του «εμπορεύματος», είχαν στήσει Ρομά στο Ζεφύρι Αττικής, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Πρόκειται για τέσσερις οικογένειες που πουλούσαν ηρωίνη και χασίς σε χρήστες ναρκωτικών και που έστελναν γυναίκες και παιδιά να παραδώσουν ναρκωτικά σε μικρή απόσταση από τον οικισμό.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης την Τετάρτη, με την συνδρομή των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, συνελήφθησαν συνολικά 26 άτομα, ενώ κατηγορούνται και αναζητούνται άλλα 11.

Από τους συλληφθέντες εννέα είναι άνδρες, εννέα γυναίκες και οκτώ ανήλικοι, από 13 έως 16 ετών. Επίσης, συνελήφθησαν 18 χρήστες ναρκωτικών, που είχαν πάει στο Ζεφύρι για να προμηθευτούν την δόση τους, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της Αστυνομίας.

Πραγματοποιήθηκαν, ακόμη, έρευνες σε οκτώ οικίες και κατασχέθηκαν: 702,29 γραμμάρια κάνναβης, 29,7 γραμμάρια ηρωίνης, 15 ναρκωτικά δισκία, 4 ζυγαριές ακριβείας και 3.424 ευρώ. Κατασχέθηκαν, επιπλέον, δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα, που αγοράστηκαν με τα χρήματα από τα ναρκωτικά και 16 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.