Σύγχυση με το «ταξίδι» και τον έλεγχο της αλληλογραφίας Παπαδήμου

Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το κενό ή τα κενά ασφαλείας

Τρικυμία επικρατεί στο τι έγινε τελικά με την αλληλογραφία του Λουκά Παπαδήμου και αν αυτή ελέγχθηκε, αν ελέγχθηκε σε ένα ή περισσότερα σημεία κλπ.
Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το κενό ή τα κενά ασφαλείας που τυχόν υπήρξαν με αποτέλεσμα η επιστολή-βόμβα να καταλήξει στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου.

Οι εξελίξεις γύρω από αυτό θυμίζουν λίγο πολύ το «φαινόμενο της ντουλάπας», όπως είχε γίνει στο διαμέρισμα του Π. Φαλήρου που είχε κρυφτεί ο ληστής και ο ένας μετά τον άλλον αστυνομικό δεν κοίταξε γιατί πίστευε ότι είχε κοιτάξει ο προηγούμενος και το «μπαλάκι» των ευθυνών πηγαινοερχόταν.
Κάτι παρόμοιο φαίνεται να συμβαίνει και την περίπτωση Παπαδήμου, εκτός και αν υπάρχει απίστευτο άθροισμα συμπτώσεων.
Αστυνομικός της φρουράς του κ. Παπαδήμου φέρεται να είπε στην κατάθεσή του, πως παρέλαβε την αλληλογραφία που είχε πάει σπίτι και την πήγε για σκανάρισμα στο μηχάνημα της Βουλής, όπου περίμενε στην πύλη μέχρι να την παραδώσουν πίσω, όμως αυτό φέρεται να το διαψεύδει ότι συνέβη ο φρούραρχος…
Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν στο αρχείο αλλά ίσως λόγω όγκου δεδομένων και παλαιότητας να μην διατηρείται αρχείο στο συγκεκριμένο μηχάνημα και πλέον ελέγχουν και τις κάμερες, ενώ αντίστοιχη έρευνα γίνεται και στην Τράπεζα της Ελλάδος που καταλήγει η υπόλοιπη αλληλογραφία.

Με λίγα λόγια ένα κομμάτι της διαδρομής της αλληλογραφίας που υπό κανονικές συνθήκες και αν είχαν γίνει όλα σωστά, λογικά θα το διαπίστωνε γρήγορα η Αντιτρομοκρατική, φαίνεται να την ταλαιπωρεί πολύ στο να βρει άκρη τι συνέβη και αυτό από μόνο του μοιραία προκαλεί την σκέψη ότι πιθανόν να έγιναν ανθρώπινα λάθη και σοβαρές αβλεψίες ή να υπήρξαν τεχνικές βλάβες ή να υπήρξε συνδυασμός καταστάσεων.
Αφού ξετυλιχθεί το «κουβάρι» σε αυτό το κρίσιμο σημείο, η Αντιτρομοκρατική καλείται να ανακαλύψει και από ξεκίνησε αρχικά η επιστολή-βόμβα, αν παραδόθηκε σε ταχυδρομείο ή σε εταιρεία ταχυμεταφορών.

Τι λέει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός
Προφορικά η Αντιτρομοκρατική είχε μία πρώτη επαφή με τον κ. Παπαδήμο, ωστόσο η κατάθεση θα ληφθεί από τον πρώην Πρωθυπουργό μόλις εκείνος νιώσει καλύτερα και ίσως τότε θυμηθεί κάτι που δεν γνωρίζουν οι Αρχές έως τώρα, που τυχόν να μπορεί να τους βοηθήσει, με κάποιο στοιχείο παραπάνω, με επιβεβαίωση στοιχείων ή με την διάψευση αυτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν οι φάκελοι αυτοί ελέγχονται, παίρνουν μία σφραγίδα ότι έχουν περάσει έλεγχο X-Ray, σε αντίθετη περίπτωση οι οδηγίες που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς-συνοδούς των επισήμων είναι να μην τους ανοίγουν οι ίδιοι επίσημοι, αλλά εκείνοι εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο, όμως έχουν την εκπαίδευση να διαπιστώσουν κάτι περίεργο σε σχέση με μία επιστολή κατά την ψηλάφηση κλπ, ώστε να μην το δοκιμάσουν καν και να καλέσουν τα ΤΕΕΜ.
Η ποσότητα της ύλης που χρησιμοποιήθηκε, πιθανόν πυροτεχνική, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις ήταν μικρή και άρα ο στόχος των δραστών είναι προφανές ότι δεν ήταν η πρόκληση θανάτου, ωστόσο η ανίχνευση της επιστολής θα γινόταν από τα ειδικά σκάνερ, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, όχι από το είδος και την ποσότητα της ύλης αλλά από την συνδεσμολογία. Ενδεχομένως λοιπόν η συνδεσμολογία ήταν πρωτίστως «φτωχή», ώστε να περάσει το σκάνερ ή κάποιος χειριστής να μην έδωσε την δέουσα προσοχή.

Ο Λουκάς Παπαδήμος δέχεται αλληλογραφία σε τρία σημεία, στο σπίτι του, στην Ακαδημία Αθηνών και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το σκανάρισμα γίνεται είτε στο μηχάνημα της Βουλής είτε της ΤτΕ.
Πλέον, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις ανασυνθέτοντας όσο αυτό είναι δυνατόν έστω και τα μικρότερα σωζόμενα κομμάτια του κατεστραμμένου φακέλου.
Από την πρώτη στιγμή επίσης, η Αντιτρομοκρατική βρέθηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ., όπως επίσης ερευνά τυχόν εταιρείες ταχυμεταφορών για την περίπτωση που ο φάκελος πέρασε από εκεί, όπως και για να «κλειδώσει» την πιθανότητα ενός πιθανού νέου μπαράζ.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκεται σε συναγερμό εδώ και καιρό, ειδικά μετά το τελευταίο μπαράζ του Μαρτίου με το σχέδιο Νέμεσις ΙΙ της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που συγκεντρώνει και τα περισσότερα βλέμματα αυτή την στιγμή, ως η πλέον υποψήφια τρομοκρατική οργάνωση γι αυτό το χτύπημα, χωρίς βεβαίως να εξαιρείται οποιαδήποτε άλλη πιθανότητα, αφού ο Λουκάς Παπαδήμος είχε στοχοποιηθεί κατά το παρελθόν σε προκηρύξεις τόσο της Συνωμοσίας των Πυρήνων όσο και σε χειρόγραφες σημειώσεις της Πόλας Ρούπα που πρόσφατα βρέθηκαν.

Νέμεσις ΙΙ
Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου τραυματίστηκε μία υπάλληλος του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, όταν άνοιξε μία παρόμοια επιστολή παγιδευμένη με πυροτεχνική ύλη στο Παρίσι, όπως επίσης είχε εντοπιστεί παρόμοια επιστολή από τις γερμανικές Αρχές προς τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Ενέργειες για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ στην Ελλάδα εντοπίστηκαν άλλα 8 τέτοια δέματα από τις Αρχές.
Προκήρυξη για εκείνο το μπαράζ δεν έχει αποσταλεί ακόμα από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει προαναγγείλει ότι θα το πράξει και μένει να δούμε εάν αυτό θα γίνει τώρα, ενώ στην πρόσφατη ανάληψη αναφερόταν μεταξύ άλλων, πως “ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η ιδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.
“Έχουμε ακόμα την οργή. Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα”.
Οι ίδιοι λοιπόν αφήνουν να εννοηθεί ότι αποτελούν ένα φαινόμενο “Λερναίας Ύδρας”, ότι δηλαδή έχουν στρατολογηθεί και έχουν εκπαιδευτεί νέα άτομα στην τρομοκρατική οργάνωση. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η προέλευση των επιθέσεων αυτών, έχει θέσει στο στόχαστρο των ερευνών της, συνήθειες και επικοινωνίες των ήδη φυλακισμένων μελών και άτομα με τα οποία τυχόν έχουν έρθει σε επαφή απευθείας ή μέσω τρίτων, όπως για παράδειγμα, μέσω ποινικών από τις… “γνωριμίες” που απέκτησαν εντός των Φυλακών κλπ.

Το χρονικό της επίθεσης
Η έκρηξη σημειώθηκε μισή ώρα μετά τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης μέσα στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, την ώρα που είχε αποχωρήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος για να πάει στο σπίτι του, εν κινήσει, την στιγμή της πέδησης και λίγο πριν το φανάρι στη συμβολή των οδών Μάρνη και Γ΄Σεπτεμβρίου.
Εκείνη την στιγμή φαίνεται πως ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε μία επιστολή που είχε μαζί του, μαζί με τη υπόλοιπη αλληλογραφία του, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να τραυματιστεί τόσο εκείνος όσο και οι δύο συνοδοί του, που είναι προσωπικό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πηγή: http://news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.