Έπεσαν 135 χιλιοστά βροχής στη Ζαγορά!

φωτογραφία αρχείου
Μέσα στις περιοχές που δέχτηκαν το κύμα κακοκαιρίας

Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν σε πολλές περιοχές της χώρας από την Κυριακή έως και τη Δευτέρα , με τη Ζαγορά να βρίσκεται στη λίστα με τις πόλεις που δέχτηκε μεγάλα ποσοστά βροχής, σύμφωνα με το meteo.gr. Ευτυχώς όμως ο Γηρυόνης δεν δημιούργησε προβλήματα σε κανένα μέρος της Μαγνησίας και των Σποράδων.
Ειδικότερα, αθροιστικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης σε διάρκεια 37 ωρών (έως τις 13:30 της Δευτέρας), όπως αυτά καταγράφηκαν από 333 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ήταν σε:

Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας: 206 mm
Αμόνι Κορινθίας: 162 mm
Ζαγορά Πηλίου: 135 mm
Περτούλι Τρικάλων: 97 mm
Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης: 93 mm
Σιμωνόπετρα Αγίου Όρους: 84 mm
Σπέτσες: 84 mm
Λίνδο Ρόδου: 68 mm
Ικαρία: 66 mm

Παράλληλα το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας κατέγραψε 3.500 κεραυνούς εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Για το υπόλοιπο της Δευτέρας οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με τις ισχυρότερες να εντοπίζονται σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Αιγαίο, Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, καθώς και στο Νότιο Ιόνιο. Πιθανότητα καταιγίδων υπάρχει κυρίως στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο, στις παράκτιες περιοχές των νοτίων ηπειρωτικών και στη Χαλκιδική.

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι σχετικά ασθενέστερα και θα εντοπίζονται κυρίως στο Αιγαίο, στην Κεντρική Μακεδονία, στην Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.