Η Ταξική Πορεία για το εργατικό δυστύχημα στις Νηές

Συνεχίζει να αυξάνεται η λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων. Αυτή τη φορά στις Νηές Σούρπης, όπου στις 8 Αυγούστου Αλβανός εργάτης 43 χρόνων σε ιχθυοκαλλιέργειες, ανασύρθηκε νεκρός από το κλαρκ που τον καταπλάκωσε, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ταξική Πορεία.

Όπως αναφέρει, με την καθημερινή απειλή της απόλυσης, εξαναγκάζουν εργάτες και εργαζομένους να δίνουν το αίμα τους για τα κέρδη των αφεντικών. Να δουλεύουν χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με εντατικοποίηση της εργασίας, με το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και την απεργία στο στόχαστρο. Αυτά άλλωστε ήταν στις συμφωνίες που έκλεισε η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστών (ΕΕ-ΔΝΤ) ύστερα από τη διαπραγμάτευση που έκανε προς όφελος της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας.

Ακόμη σκληρότερα βιώνουν αυτήν την αντεργατική πολιτική οι μετανάστες και πρόσφυγες, όπου η εκμετάλλευσή τους εκτινάσσεται. Τους χρησιμοποιούν σαν πάμφθηνο και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, ενώ με αποσυγκροτημένη την εργατική τάξη, οι όποιες «απώλειες» μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσουν σε κανένα, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ταξική Πορεία καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους να καταγγείλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το εργοδοτικό έγκλημα στη Σούρπη και το συνολικότερο καθεστώς εκβιασμών και ανασφάλειας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, να οργανώσουν την πάλη τους, και να μπουν μαζικά στον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους για δουλειά με δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για να ανατραπεί η πολιτική της βαρβαρότητας και του εργασιακού μεσαίωνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.