Κ. Παπανάτσιου: Οι ενέργειες της κυβέρνησης θα είναι άμεσες και μεθοδευμένες για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κατερίνα Παπανάτσιου παρευρέθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου το πρωί στη Διεθνή Επιστημονική Επετειακή ημερίδα που διοργανώθηκε από το Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ και το Δήμο Ρήγα Φεραίου με θέμα: «Μνήμες Κατοχής στη Μαγνησία – Δήμος Ρήγα Φεραίου Μαρτυρικά χωριά Ριζόμυλος & Κερασιά».
Στην ομιλία της έδωσε συγχαρητήρια στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της Κερασιάς καθώς και όλους τους υπόλοιπους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση για το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων και ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Άνω και Κάτω Κερασιά , Βένετο, Ριζόμυλο, Κανάλια, Νεα Αγχίαλος, Πλάτανος Αλμυρού, Δράκεια, Μηλιές είναι όλα χωριά της Μαγνησίας που πλήρωσαν το βαρύ τίμημα της καταστροφικής εκδικητικότητας των ναζί ως απάντηση στην ηρωική αντίσταση των Ελλήνων στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.»
Η Υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και στη πρόσφατη απόφαση της Βουλής με την οποία «καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση και την πλήρη ικανοποίηση όλων των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους από τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» και τόνισε ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι άμεσες, μεθοδευμένες και συνεχείς.
Η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε τέλος στις προσεχείς ευρωεκλογές λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικές και θα πρέπει από τα αποτελέσματά τους να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα της θέλησης των λαών για ειρηνική συμβίωση και συνεργασία με βάση τις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της εμπιστοσύνης και ότι είναι χρέος μας να δώσουμε ένα ισχυρό αντιφασιστικό μήνυμα υπενθυμίζοντας τους στίχους του ποιητή: «Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον.»
Η κ. Παπανάτσιου στη συνέχεια, μαζί με την Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Χρυσοβελώνη, το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Βογιατζή και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους με το συνδυασμό «Η Θεσσαλία στη καρδία μας» κκ Ι. Κλείτσα, Β. Τζινόπουλο και Ι. Σκρίμπα, περιόδευσαν στο Βελεστίνο όπου συναντήθηκαν με κατοίκους του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαΐου η κ. Παπανάτσιου παρευρέθηκε στην ενημερωτική συγκέντρωση του ΠΟΜΙΔΑ και της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Βόλου. Στην ομιλία της η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής στο Βόλο συμπίπτει με μια συγκυρία κατά την οποία η χώρα σταθεροποιεί την οικονομία της.
Στη συνέχεια η κ. Παπανάτσιου εξέθεσε τις απόψεις της κυβέρνησης, άκουσε τις απόψεις των φορέων γύρω από τα θέματα των ακινήτων και τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών και συνολικά η κυβέρνηση, προσπαθεί να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους συλλογικούς φορείς της κοινωνίας, να ακούει, να καταγράφει προβλήματα και να δίνει λύσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.