ΛΑΣ Ν. Πηλίου: «Ανοχύρωτος ο Δήμος Ν. Πηλίου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ερώτηση «Για την πυροπροστασία – δασοπροστασία ,Αγροτική Οδοποιία ,Καθαριότητα ,Συντήρηση Δικτύων Ύδρευσης » στο δήμο Ν. Πηλίου, κατέθεσε η ΛΑΣ. Όπως αναφέρει, «προς τη Δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου
– Ανοχύρωτος είναι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Οι υποδομές για την πυροπροστασία και δασοπροστασία είναι ανύπαρκτες, τα χρήματα που διατίθενται είναι «ψίχουλα» μπροστά στις πραγματικές ανάγκες, ενώ τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτει ο δήμος ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα.
Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου μαζί με τις περιφερειακές δημοτικές ενότητες εκτείνεται σε μια τεράστια περιοχή απο Μαλάκι έως Τρίκερι η οποία περιλαμβάνει Δάση , Καλλιέργειες και χωριά. Οι υπάρχουσες αντιπυρικές ζώνες που είχαν ανοιχτεί στο παρελθόν είναι ασυντήρητες και οι περισσότερες έχουν κλείσει. Τους καλοκαιρινούς μήνες όλη η περιοχή του δήμου μπορεί να μετατραπεί σε πύρινο εφιάλτη, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τις λαϊκές κατοικίες, τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κυρίως τη ίδια τη ζωή των κατοίκων. Στο παρελθόν οι κάτοικοι του Δήμου έχουν βιώσει την πύρινη απειλή η οποία ήταν απόρροια της έλλειψης πυροπροστασίας.
Ερωτάται η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου:
• Τι μέτρα θα πάρει για τη ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας ενόψει και της θερινής περιόδου ;
-Ενόψει της επικείμενης ελαιοκομικής περιόδου το σύνολο της αγροτικής οδοποιείας του Δήμου είναι σε άσχημη κατάσταση και μη προσβάσιμο από τους καλλιεργητές. Είναι αναγκαίο εντός των θερινών μηνών να γίνει η αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου ,έτσι ώστε η έναρξη του χειμώνα και της ελαιοκομικής περιόδου να βρει τους αγροτικούς δρόμους συντηρημένους.
Ερωτάται η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου τι άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για την αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος.
-Η Τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει με αυξημένες τις απαιτήσεις για καθαριότητα (χώρων-παραλιών) ,επάρκεια -αποκατάσταση ζημιών και έλεγχος (καθαρισμός δεξαμενών) πόσιμου νερού.
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή τι θα κάνει για να ανταποκριθεί στην επίλυση των προβλημάτων ,εξασφαλίζοντας το απαιτούμενο προσωπικό και την συντήρηση των οχημάτων.
Κυβέρνηση και τοπική διοίκηση δίνουν προτεραιότητα με εκατομμύρια ευρώ σε δράσεις και έργα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των εργολάβων και σε έργα «βιτρίνας», βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι δήμοι να διεκδικήσουν την Κρατική χρηματοδότησή τους την οποία ο Δημότης της έχει πληρώσει με το παραπάνω και η Κυβέρνηση αρνείται να την αποδώσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.