«Μήνυμα νίκης από τις Τ.Κ. Κερασιάς και Καναλίων»

Όπως τονίστηκε στην ομιλία του δημάρχου Ρ. Φεραίου και εκ νέου υποψήφιο Δ. Νασίκα

Παρουσία πλήθους δημοτών ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ- ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» αναφέρθηκε στο έργο που έγινε στις Τ.Κ. Κερασιάς και Καναλίων την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 και κάλεσε τους δημότες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη δημοτική Αρχή, η οποία έχει ως μοναδικό της μέλημα την ισομερή ανάπτυξη του Δήμου προς όφελος της κοινωνίας.
Ο κ. Νασίκας αναφέρθηκε στα εξής έργα της Τ.Κ. Κερασιάς: στη διαχειριστική μελέτη υλοτόμησης δάσους Κερασιάς, που έδωσε εργασία σε 20 οικογένειες, απέφερε έσοδα στο δήμο και κάλυψε τις ανάγκες των κατοίκων προμηθεύοντας τους με ξύλα, στην επισκευή του μνημείου εθνικής αντίστασης-μνημείο αντάρτη στην άνω Κερασιά, στην αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης προς το γήπεδο, στην αποκατάσταση ζημιών ύδρευσης μετά την πλημμύρα του Ιουνίου 2019 από τις πηγές και εντός του χωριού, στη δημιουργία δρόμων πρόσβασης μετά την αποκοπή του νομαρχιακού δρόμου, στην αποκατάσταση της υδρευτικής γεώτρησης και του αυτοματισμού, στην αποκατάσταση δρόμων για πρόσβαση σε ποιμνιοστάσια, στην αποκατάσταση αγωγού ύδρευσης εντός του χωριού, στην αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας και του ποταμού Δανήλη και στο βάψιμο του κοινοτικού καταστήματος. Επίσης, έκανε λόγο για τις ενέργειες που έγιναν και εξασφαλίσθηκαν χρηματοδοτήσεις σχετικά με την αποκατάσταση του νομαρχιακού δρόμου, των ζημιών του γηπέδου, του γεφυριού Καψάλα και του καθαρισμού του ποταμού Κερασιώτη από τα φερτά υλικά σε όλο το μήκος, την ένταξη σε πρόγραμμα μέσω περιφέρειας του αντιπλημμυρικού έργου για τον Κερασιώτη ύψους 5.000.000 ευρώ μέσω περιφέρειας και τη δημιοργία πιστοποιημένης παιδικής χαράς.
Στην Τ.Κ. Καναλίων, ο υποψ. δήμαρχος παρουσίασε τα έργα και τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε, έγιναν παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία με μηχανήματα του Δήμου και υλικά από την INERMPETON από την οποία μετά από διαπραγματεύσεις λήφθηκαν χιλιάδες τόνοι υλικών χωρίς χρέωση, έγινε επανάχρηση του παλιού Γυμνασίου Καναλίων από το Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού, έγιναν τσιμεντοστρώσεις ύψους 30.000 ευρώ, συντηρήθηκε ο περιβάλλον χώρος και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ασφαλτοστρώθηκε και εγκαινιάστηκε το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου, έγιναν ενέργειες στην γεώτρηση Κουρί που είναι σημαντική για μία έκταση περίπου 700 στρεμμάτων. Δόθηκε ρεύμα στην υδρευτική γεώτρηση στα Παλιάμπελα έτσι ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα του ποιοτικού νερού. Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της αρδευτικής γεώτρησης στην Πετρομαγούλα και Μαργαρίτη με την τοποθέτηση υποβρύχιου μοτέρ, τοποθετήθηκε δεξαμενής και επισκευή πομόνας στη γεώτρηση Μαντρί Γκαβαρδίνα περιοχή Ξηροκάμπι. Επιπλέον, αποκαταστάθηκε η άρδευση του γηπέδου Καναλίων, καθώς και της παροχέτευσης νερού προς τη δεξαμενή Κούτρια, ενώνοντας την γεώτρηση στο Μετόχι με τον αγωγό της γεώτρησης Καραδήμου, υποβλήθηκε πρόταση για τη διαμόρφωση του χώρου βόρεια του νεκροταφείου έτσι ώστε οι επισκέπτες που έρχονται για στο μουσείο να μην έχουν οπτική επαφή με το νεκροταφείο και μετά την τεράστια πλημμύρα το καλοκαίρι του 2018 διασφαλίστηκε χρηματοδότηση περίπου 300.000 ευρώ και εκπονήθηκαν μελέτες για τον σχεδιασμό από την αρχή δρόμων, γεφυριών, οχετών για να θωρακιστεί το χωριό Καναλίων. Τέλος, διευθετήθηκε το ρέμα Δανιήλ με σκοπό να ενωθεί με τον Κερασιώτη, επισκευή του Σ6, συνέχιση του Σ7 τουλάχιστον μέχρι το ρέμα Κρητικού και η κατασκευή απολήξεων στον Σ7 για να λαμβάνει τα νερά τόσο του ρέματος Κουμάσι όσο και τα υπόλοιπα νερά όλων των κάθετων δρόμων του χωριού για να τα μεταφέρει στο ρέμα Κρητικού και επανιδρύθηκε το λύκειο Καναλίων.
Ακόμη, σχετικά με τα έργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν: εγκρίθηκε αίτημα κατασκευής αρδευτικού τόσο στις δημόσιες εκτάσεις της Κάρλας μπροστά στο χωριό όσο και στις ιδιόκτητες εκτάσεις με τις αμυγδαλιές έτσι ώστε να παρέχεται νερό για άρδευση από τη λίμνη με χαμηλές χρεώσεις και όχι από τις αρδευτικές γεωτρήσεις, υποβλήθηκε αίτημα για κατασκευή προβλήτας στην περιοχή «Αεράνη» για την πρόσβαση στη λίμνη με βάρκες, υποβλήθηκε αίτημα για αλιεία στη λίμνη Κάρλα Διανομής των κτημάτων της Κάρλας σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και ανέργους που θέλουν να γίνουν αγρότες για να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο, έγιναν ενέργειες εύρεσης επενδυτή για την κατασκευή του ξενοδοχείου στη θέση Κουρί με το σύστημα ΣΔΥΤ, ενέργειες για: την κατασκευή νέας σύγχρονης παιδικής χαράς, για την κατεδάφιση κτηρίου του παλαιού ιατρείου Καναλίων και διαμόρφωση του χώρου σε παρκινγκ και για τη μεταφορά των γραφεία της Τ.Κ. Καναλίων στο κτήριο Βαϊρη για να μπορεί να ανακαινισθεί το δημοτικό κτήριο στην πλατεία.
«Εδώ μαζί, σήμερα, σας καλώ να δώσουμε ένα μήνυμα νίκης για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου. Όλοι μας θέλουμε έναν καλύτερο Δήμο, με περισσότερες ευκαιρίες για όλους, με ανάπτυξη που να αφορά όλους, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις και στις 26 Μαΐου θα κερδίσουμε για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου που μπορούμε, που δικαιούμαστε, τον Δήμο που μας αξίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νασίκας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.