Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στη Γιορτή Τσίπουρου στο Μούρεσι

Την 6η Γιορτή Τσίπουρου στο Μούρεσι Πηλίου επισκέφθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος που διοργάνωσαν ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουρεσιωτών Μαγνησίας σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Τη γιορτή πλαισίωσαν ο χορευτικός σύλλογος «Φιλύρα» και ο χορευτικός σύλλογος Νέας Ιωνίας.
Ο Βουλευτής παρακολούθησε την παρουσίαση του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής τσίπουρου σε καζάνια και συνομίλησε με τους παραγωγούς και τους επισκέπτες που με την αγάπη και την αθρόα προσέλευσή τους έχουν αναγάγει τη Γιορτή Τσίπουρου σε θεσμό.
Το τσίπουρο συμβολίζει την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια των καθημερινών ανθρώπων της βιοπάλης και ταυτόχρονα είναι η αφορμή που φέρνει τους ανθρώπους κοντά και αποτελεί σύμβολο της συντροφιάς και της παρέας. Η Μαγνησία περήφανα κρατά ζωντανή την παράδοση των τσιπουράδικων και αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο κ. Μεϊκόπουλος συνεχάρη τους διοργανωτές και τους παραγωγούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ευχήθηκε η γιορτή να συνεχιστεί για πολλές ακόμα χρονιές με την ίδια επιτυχία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.