Ο Αλμυρός αξίζει ένα καλύτερο μέλλον

Ογκώδης συγκέντρωση στην ομιλία του Γιώργου Καλτσογιάννη

Μεγάλη ήταν η παρουσία των πολιτών στην ομιλία του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Καλτσογιάννη σήμερα στον Αλμυρό ο οποίος περιέγραψε το όραμά του για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της νοτιοδυτικής Μαγνησίας.
Ο Αλμυρός είναι μια περιοχή για την οποία ο κ. Καλτσογιάννης και από την θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης αγωνίστηκε για την εξέλιξη και υλοποίηση των έργων και την δημιουργία ενός σχεδίου που θα μετατρέψει την περιοχή σε ζωτικό κύτταρο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Ο κ. Καλτσογιάννης πριν ξεκινήσει την ομιλία του περιόδευσε στην εμπορική αγορά του Αλμυρού, συνομίλησε με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες και είχε διαδοχικές συνομιλίες με τους κατοίκους που βρέθηκαν στoν Aλμυρό , στον «Αλότοπο», για να τον δουν και να τον ακούσουν στην ομιλία του.
Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε πως «ο Αλμυρός διαθέτει όλα τα οικονομικά χαρακτηριστικά που θα ζήλευε κάθε περιοχή. Έχει τον πρωτογενή τομέα με μεγάλη παράδοση στην παραγωγή αγροτοδιατροφικών προϊόντων, όπου δραστηριοποιούνται με επιτυχία και επιχειρήσεις γύρω από τον συγκεκριμένο κλάδο.
Εμφανίζει δυναμική ως προς τον τουρισμό με τα διάφορα δημοφιλή παραλιακά θέρετρα που προσελκύουν επισκέπτες, ενώ έχει και μια αξιοσημείωτη πορεία στην βιομηχανική παραγωγή. Συγχρόνως οι επαγγελματίες της περιοχής κάνουν αξιόλογο αγώνα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης.
Αυτά είναι τα δεδομένα, οι προϋποθέσεις. Το ζητούμενο είναι να μπορέσει ο Αλμυρός, πρώτον να αξιοποιήσει αυτά τα χαρακτηριστικά και δεύτερον να τα εντάξει σε ένα γενικότερο πλαίσιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού μπορούν να περιμένουν πολλά από μια κυβέρνηση της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το πρόγραμμα της παράταξής μας είναι δομημένο στην ανάπτυξη της περιφέρειας και στην δημιουργία περιφερειακών νησίδων προόδου και ευημερίας.
Ο Αλμυρός στην νέα αρχιτεκτονική εξέλιξης των περιφερειών, μπορεί και πρέπει να εξελιχτεί σε ένα πολυδύναμο κέντρο ανάπτυξης.
Και σε αυτή την προοπτική δεσμεύομαι προσωπικά να εργαστώ και γι’ αυτό ζητώ από τους πολίτες του Αλμυρού την στήριξή τους προς το πρόσωπό μου, ώστε να τους εκπροσωπήσω επάξια στην νέα Βουλή και να διεκδικήσω για αυτή την περιοχή της Μαγνησίας τα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα.
Το έργο μου το έχω αποδείξει από την θητεία ως Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Θεσσαλίας, προώθησα το μεγαλόπνοο έργο της επένδυσης στις Νηές, εισηγούμενος την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την επένδυση. Οραματίζομαι και θα αγωνιστώ ούτως ώστε η επένδυση στις Νηές μαζί με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου να αποτελέσει τον νέο πόλο έλξης της περιοχής, αναπτυξιακό εργαλείο, όπου θα δουλεύουν εκατοντάδες άνθρωποι της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού. Γιατί στη Νέα Δημοκρατία είμαστε φιλικοί στο επιχειρείν και στις επενδύσεις και ξέρουμε καλά πώς να τις φέρουμε μαζί με την ανάπτυξη στον τόπο μας .
Επίσης προωθήσαμε την κατασκευή του φράγματος Μαυρομμάτι, αλλά και την υλοποίηση νέων οδικών συνδέσεων, την ανέγερση περιφερειακού ιατρείου, την λειτουργία των υποδομών στην ύδρευση και την άρδευση».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «Στους πολίτες του Αλμυρού δεσμεύομαι για την πάταξη του φαινομένου των παράνομων εισαγωγών γάλακτος, ένα θέμα που αγγίζει τους κτηνοτρόφους και οι οποίοι είναι πολλοί στην περιοχή.
Παράλληλα δεσμεύομαι για την θωράκιση και αύξηση των κοινοτικών πόρων προς τους αγρότες και την ένταξής τους σε προγράμματα κατάρτισης και ανάδειξης των προϊόντων τους.
Συγχρόνως θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να προχωρήσουν οι τουριστικές και άλλες επενδύσεις, ώστε ο Αλμυρός να γίνει ξανά το επίκεντρο δημιουργίας θέσεων εργασίας. Οφείλουμε να δώσουμε ξανά πνοή στην βιομηχανική παράδοση του Αλμυρού.
Όσον αφορά τους επαγγελματίες είναι ξεκάθαρη η θέση του προέδρου μας για μείωση των φόρων και παροχή κινήτρων, ώστε οι επιχειρήσεις να «ανασάνουν» από τον στραγγαλισμό των κόκκινων δανείων και των οφειλών προς Τράπεζες, ΔΕΗ, Ταμεία και Εφορία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.