Παπαδημητρίου: Αθλητικά έργα για όλους στη νέα αναπτυξιακή περίοδο του Νοτίου Πηλίου

Την πρόσβαση στον αθλητισμό για όλους και όλες εξυπηρετεί ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, τονίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος, νυν Αντιδήμαρχος κ. Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας παράλληλα την ιδιαίτερη αξία των αθλητικών εγκαταστάσεων σε μια περιοχή με έντονη τουριστική ανάπτυξη.
Ο επικεφαλής της “Αδέσμευτης Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας” συνδέει την ετυμολογία του αθλητισμού που προέρχεται από τη λέξη άθλος, με τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τη Δημοτική Αρχή για να μείνει ο Δήμος όρθιος, δίπλα στους πολίτες και να ξεφύγει από ένα ναρκοθετημένο περιβάλλον που είχαν δημιουργήσει συμπεριφορές και πράξεις παλιών Καποδιστριακών Δημοτικών αρχών της περιοχής.
“Καταφέραμε να εξυγιάνουμε μια κατάσταση που κρατούσε τον Δήμο πίσω, δεσμευμένο με δάνεια, σε οικονομική ασφυξία. Με αγώνα, με κόπο, κυρίως με όραμα για έναν Δήμο ισχυρό δίπλα στους δημότες του, αξιοποιήσαμε τα διαθέσιμα μέσα και πλέον προγραμματίζουμε τη νέα αναπτυξιακή περίοδο με αθλητικά έργα για όλες και όλους.
Βασικό δικαίωμα για όλους, δημότες και τουρίστες, ο αθλητισμός υποστηρίζεται από νέες υλικοτεχνικές υποδομές και πρωτοβουλίες και στηρίζει την κοινωνία και τον τουρισμό μέσα από μορφές όπως ο εναλλακτικός, ο περιπατητικός, ο εκκλησιαστικός κ.α.

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ
-Το 2017 με μελέτη που συνέταξε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου εντάχθηκε στο πρόγραμμα “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ” με χρηματοδότηση 200.000,00 ευρώ η ανάπλαση με χλοοτάπητα 5ης γενιάς του γηπέδου Αργαλαστής, με επίβλεψη της ίδιας τεχνικής υπηρεσίας. Το έργο έχει αποπερατωθεί και δοθεί προς χρήση στην αθλητική νεολαία του Δήμου και των επισκεπτών.
-Έχει αποπερατωθεί η ασφαλτόστρωση περίπου 700 μέτρων που οδηγεί στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της κάτω Γατζέας, αίτημα πολλών ετών από τους ίδιους τους αθλούμενους, και τις ποδοσφαιρικές ομάδες

ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ
Πλήρες αποκατάσταση του γηπέδου 5×5 στην Μηλίνα. Το έργο αυτό ήταν προβληματικό από την παραλαβή του και από την θεομηνία του 2018 προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές. Έχει ενταχθεί στην χρηματοδότηση από τις ζημιές λόγω θεομηνίας με χρηματοδότηση από του Υπουργείο Υποδομών και άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για την επισκευή του.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ IV (ΑΠ: 2225/14-01-2019) του Υπουργείου Εσωτερικών του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II”. Με το άνοιγμα της πρόσκλησης επικαιροποιήθηκαν οι υπάρχουσες μελέτες και κατατίθενται την επόμενη εβδομάδα για ένταξη οι κάτωθι:
1)Βελτίωση ποδοσφαιρικού γηπέδου Αργαλαστής η οποία θα περιλαμβάνει την επισκευή και συντήρηση κτιρίου αποδυτηρίων σύμφωνα με την μελέτη προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
2) Επίσης το πιο σημαντικό αθλητικό έργο είναι η “Βελτίωση γηπέδου της ΔΕ Τρικερίου” με την ονομασία “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΓΙΝΗΣ” προϋπολογισμού 329.032,26 Ευρώ πλέον ΦΠΑ. Περιλαμβάνει την κατασκευή τοιχείου περίφραξης ύψους 1 μέτρο και μήκους 96 μέτρων, τοποθέτηση κερκίδας μήκους L=30 μέτρων (τεσσάρων βαθμίδων ) στην Βορειοδυτική πλευρά, την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, την τοποθέτηση τερμάτων και πάγκων αναπληρωτών και την επισκευή των κτιρίων των αποδυτηρίων. Με το αιτούμενο έργο διασφαλίζεται η μελλοντική αδειοδότηση της αθλητικής εγκατάστασης βάση του Ν 2725/1999. Το γήπεδο αυτό εναλλακτικά θα μπορεί να χρησιμοποιείται και ως γήπεδο 5×5.
Πρόκειται για προσωπική δέσμευση του νυν Δημάρχου Νικολάου Φορτούνα από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του ως Δήμαρχος. Υπήρχε προτεραιότητα στην σύνταξη της ολοκληρωμένης μελέτης με το παραπάνω ποσό, το οποίο μόνο μέσω ενός προγράμματος θα μπορούσε να υλοποιηθεί, λόγω της μεγάλης δαπάνης. Ο “ΑΛΕΞΑΔΡΟΣ ΒΕΡΓΙΝΗΣ” ήταν ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τρικερίου ο οποίος λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Τρίκερι και δεν μπόρεσε ποτέ να ορκιστεί πρόεδρος και να υπηρετήσει την πατρίδα του. Ομόφωνα αποφασίστηκε μιας και ο θανών ήταν μέλλος της τότε ποδοσφαιρικής ομάδας του Τρικερίου, το ποδοσφαιρικό γήπεδο που θα ανακατασκευαζόταν θα είχε την ονομασία του.
Με την υποβολή της πρότασης για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II η υπόσχεση πραγματοποιείται, δηλώνει συγκινημένος ο κ. Φορτούνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.