Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Συναντήσεις πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Μαΐου 2017 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Θάνο Βούρδα και με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε.
Στην συζήτηση με τον κ. Βούρδα τέθηκαν από τον βουλευτή θέματα που αφορούσαν αιτήματα της τοπικής κοινωνίας όπως, η αξιοποίηση του οικοπέδου ιδιοκτησίας του ΟΣΕ διπλά από το γήπεδο Παντελής Μαγουλάς στη Νέα Ιωνία για αθλητικές χρήσεις, και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στη σιδηροδρομική γραμμή Άνω Λεχώνια – Μηλιές. Ειδικά για το Τρενάκι του Πηλίου, ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη της ασφάλειας της γραμμής για την περαιτέρω τουριστική αξιοποίησή του, αλλά ταυτόχρονα και τη συμβολή της στην αγροτική οικονομία της περιοχής. Στη συνέχεια τέθηκε και το θέμα που έχει προκύψει με τον αριθμό των εδρών TAΞI της νήσου της Σκοπέλου.

Ο Γενικός Γραμματέας άκουσε με προσοχή τα ανωτέρω ζητήματα και ανταποκρίθηκε θετικά, εξετάζοντας τις δυνατότητες συμβολής του Υπουργείου ως προς την εξεύρεση λύσεων. Ειδικότερα για τη σιδηροδρομική γραμμή Άνω Λεχώνια–Μηλιές ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Βουλευτή, ώστε οι παρεμβάσεις του ΟΣΕ να αφορούν μόνο τη γραμμή χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της περιοχής.

Κατά τη συνάντηση που είχε μετά ο βουλευτής με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε εξετάστηκε το ζήτημα της ολοκλήρωσης της Περιφερειακής οδού του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου. Ο Βουλευτής τόνισε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο θα αναβαθμίσει πολεοδομικά και κοινωνικά την περιοχή, έκανε μνεία για την άμεση ολοκλήρωση της παράκαμψης στα Αστέρια Αγριάς και επεσήμανε την αναγκαιότητα της έμπρακτης στήριξης από την πλευρά της πολιτείας στην περιφέρεια της Θεσσαλίας. Επιπλέον ο Βουλευτής έθιξε και το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών σε δίκτυα και υποδομές στην Αλόννησο λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων αυτό τον χειμώνα.

Ο κ. Δέδες ακούγοντας τα θέματα, διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι, η ολοκλήρωση της παράκαμψης στα «Αστέρια» Αγριάς μπορεί να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017, που ξεκινάει τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο, όπως και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στην Αλόννησο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.