Στον Αλμυρό οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας της «Πλεύσης Ελευθερίας»

Δυναμική εξόρμηση έγινε και σήμερα στον Αλμυρό από κλιμάκιο της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ με επικεφαλείς τους υποψηφίους Βουλευτές Ν Μαγνησίας κ.κ. Κάϊρα Γιάννη και Πατσιαντά Μαργαρίτη.
Οι υποψήφιοι Βουλευτές Κάϊρας Γιάννης , Πατσιαντάς Μαργαρίτης συζήτησαν σε θερμό κλίμα με τους πολίτες , εμπόρους, αγρότες , συνταξιούχους και νέους του Αλμυρού για τα καθημερινά προβλήματα τους και για τις λύσεις που προτείνει η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατόπιν από τους κ.κ. Κάϊρα Γιάννη και Πατσιαντά Μαργαρίτη έγινε η παρουσίαση των πρώτων κοινοβουλευτικών ενεργειών της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στους πολίτες.
Αναλυτικότερα:

1. Ενεργοποίηση του Πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και συνέχιση των εργασιών της Επιτροπής
Με αυτόν τον τρόπο αφενός θα αξιοποιηθεί άμεσα το πόρισμα για τη διαγραφή του χρέους, που έχει αποδειχθεί παράνομο, αφετέρου θα συνεχισθεί και θα ολοκληρωθεί ο λογιστικός έλεγχος στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις υποθέσεις διαφθοράς, που αφορούν τόσο το Δημόσιο, όσο και τις δημόσιες επιχειρήσεις και τα ταμεία.
Στην ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ μιλάμε για διαγραφή, όπως έχουν πράξει και άλλες χώρες στο παρελθόν, όταν το χρέος οφειλόταν σε παράνομα δάνεια, χρεώσεις και πανωτόκια.

2. Δημοψήφισμα για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και πρόταση σύστασης κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ακύρωσή της
Μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει, ενώ υπάρχουν οι έννομες προϋποθέσεις σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο για να πραγματοποιηθεί. Ταυτόχρονα θα ζητήσουμε να συσταθεί κοινοβουλευτική επιτροπή για την ακύρωσή της.

3. Άμεση ενεργοποίηση των Ελληνικών Αξιώσεων έναντι της Γερμανίας και ασκήση κοινοβουλευτικού ελέγχου για το γεγονός της μη διεκδίκησης και της υπονόμευσης της αξίωσης
Υπενθυμίζεται πως στην Ελληνική Βουλή έχει διαβιβασθεί από το 2017 η μήνυση, την οποία έχει καταθέσει η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ για την μη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν έχει ζητήσει το άνοιγμα και την έρευνα της δικογραφίας.
Στη ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ δεν μπορούνμε να δεχθούμε πως είναι δυνατόν 340+ δις ευρώ να χαριστούν στο Γερμανικό Κράτος, προσποιούμενοι το θέμα έχει διευθετηθεί, διότι απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ.

4. Ενεργοποίηση του ομόφωνου πορίσματος της ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens

5. Πρόταση αποκατάστασης της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, μέσω σχεδίου για την άρση της αδικίας (1η πρόταση Νόμου)
Να πάψει το καθεστώς εξάρτησης της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση, να πάψει το καθεστώς της γενικευμένης αδικίας σε βάρος των πολιτών. Προς αυτήν την κατεύθνση η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ προτείνει ως πρώτο μέτρο την συγκρότηση Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων σε όλα τα πεδία αρμοδιότητας και σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας.
Οι πολίτες, κατά πλειοψηφία, ως ένορκοι να συμμετέχουν στην σύνθεση των Δικαστηρίων και να αποτελέσουν τους εγγυητές ότι θα πάψει τόσο η ατιμωρησία των κυβερνώντων και λοιπών ιθυνόντων, όσο και η γενικευμένη αρνησιδικία και αδικία.
Κατά προτεραιότητα διερεύνηση όλων των ανοιχτών υποθέσεων που αφορούν πολιτικούς, υπουργούς και βουλευτές νυν και πρώην.

6. Άρση της βουλευτικής ασυλίας και της υπουργικής ασυλίας και τροποποίηση στο πλαίσιο του Συντάγματος (2η πρόταση Νόμου)
Η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ θα καταθέσει ως πρόταση Νόμου στο Κοινοβούλιο και ως πρόταση αλλαγής του Κανονισμού για άρση της βουλευτικής ασυλίας και της υπουργικής ασυλίας και τροποποίηση στο πλαίσιο του Συντάγματος και μέχρι την αναθεώρησή του, όλων εκείνων των διατάξεων που προβλέπουν ασυλίες και προνόμια για βουλευτές και υπουργούς.
Οι λόγοι για τους οποίους θεσπίσθηκαν απέχουν παρασάγγας από την χρήση που έγινε. Η χρήση, δυστυχώς, και των ασυλιών και των προνομίων διαχρονικά ήταν για να καλύψει αξιόποινη δράση βουλευτών και υπουργών.

Δέσμευση ότι οι βουλευτές μας δεν θα κάνουν ΠΟΤΕ και ΚΑΜΙΑ χρήση της βουλευτικής ασυλίας.

7. Πρόταση νόμου για τη διαγραφή των χρεών των υπερχρεωμένων πολιτών, οικογενειών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αγροτών και συνολικά πολιτών που δοκιμάζονται (3η πρόταση Νόμου)
Πρέπει και μπορεί να γίνει, καθώς τα δάνεια αυτά έχουν ήδη “λογιστικά” διαγραφεί από τις Τράπεζες, οι οποίες τα έχουν πουλήσει σε Funds σε εξευτελιστικές τιμές (στο 5-15% της αξίας τους). Από την άλλη τα Funds, κερδοσκοπόυν και απαιτούν την πληρωμή σε πολύ μεγαλύτερη τιμή από αυτή που τα αγόρασαν.
Δεν πρέπει επίσης να λησμονηθεί πως οι τράπεζες ήδη “αποζημιώθηκαν” για αυτές τις ζημίες με τις αποτυχημένες και επαναλαμβανόμενες επανακεφαλαιοποίησεις.

8. Πρόταση νόμου για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την πλήρη απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας (4η πρόταση νόμου)

Στο ερώτημα “Θέλεις Ζωή στην Βουλή;”
και ο Αλμυρός λέει ΝΑΙ!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.