T.E. Μαγνησίας του ΚΚΕ: Προσπάθεια να νομιμοποιηθεί η κρατική καταστολή

Με αφορμή τα όσα έχουν καταγραφεί ια το θάνατο του Β. Μάγγου

«Τις δύο αυτές μέρες με αφορμή το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια, πρώτα και κύρια από την κυβέρνηση, να εμπεδωθεί και να νομιμοποιηθεί η κρατική καταστολή και επίθεση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ.
Όπως τονίζεται, «εξάλλου μια βδομάδα πριν, ψήφιζε στη βουλή τον κατάπτυστο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο για τις απεργίες και τα ιδιώνυμα για τους πλειστηριασμούς.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής των κυβερνήσεων διαχρονικά, τα έχουν ζήσει οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και οι νέοι στις συγκεντρώσεις και πορείες των σωματείων, στα συλλαλητήρια ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, στις αποφάσεις της δικαιοσύνης για το «παράνομο» των απεργιών, στα αγροτοδικεία, στις κινητοποιήσεις για να μην περάσει κανένα σπίτι στο χέρι τραπεζίτη, στις μαθητικές καταλήψεις και πορείες.
Αυτά είναι και τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα που όμως δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του λαού και που με την πάλη του μπορεί να τα ανατρέψει. Απαιτούμε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου του Β. Μάγγου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.