Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών ο Αλονησσιώτης Κώστας Μαυρίκης

Για τις προσπάθειές του στην ανάδειξη των ενάλιων αρχαιοτήτων του νησιού

Ένας Αλονησσιώτης, ο Κώστας Μαυρίκης τιμήθηκε μέσα στον Δεκέμβριο από την Ακαδημία Αθηνών για το μουσείο που δημιούργησε στην Αλόννησο, τα βιβλία που συνέγραψε για τις Β. Σποράδες και τις προσπάθειές του για την ανάδειξη των ενάλιων αρχαιοτήτων, των αρχαίων ναυαγίων και της πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφικής παράδοσης της περιοχής.
Στο ευχαριστήριο μήνυμά του ο κ. Μαυρίκης επισημαίνει ότι αυτή, η ιδιαίτερα τιμητική διάκριση τον βοηθά να συνεχίσει με μεγαλύτερη δύναμη και κουράγιο το έργο του και του έδωσε μια σημαντική ευκαιρία για να προβάλει και να αναδείξει όλα όσα κάνει για το νησί του.
“Εκείνο που αισθάνθηκα και διαπίστωσα ήταν ότι δεν βραβεύτηκα μόνο εγώ προσωπικά. Μαζί με μένα βραβεύτηκε η Αλόννησος, οι Β. Σποράδες, η Θεσσαλία.
Ήταν εντυπωσιακή η προσέλευση των απανταχού Θεσσαλών που ήρθαν να με τιμήσουν με την παρουσία τους τόσο στην απονομή όσο και στο δείπνο. Πολλοί οδήγησαν πολλά χιλιόμετρα ή άλλαξαν το φορτωμένο τους πρόγραμμα. Έλαμψε η ενότητα και η υποστήριξη σε ένα γεγονός που αφορά στην περιοχή μας , που για μένα ήταν πρωτόγνωρο και συγκινητικό.
Το δείπνο οργάνωσαν και προσέφεραν στην Αθηναϊκή Λέσχη ο Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Ηλιόπουλος, και η σύζυγος του Λουκία . Μια εξαίρετη οικογένεια Βολιωτών που έχω την τιμή να είμαι φίλος τους. Με γοήτευσαν με την χειρονομία τους γιατί το έκαναν με τρόπο που δείχνει ευγένεια ψυχής , αγάπη για τον τόπο και τους συμπολίτες τους καθώς και αυθεντικότητα χαρακτήρα”, σημειώνει , μεταξύ άλλων, στο ευχαριστήριο μήνυμά του που απέστειλε στο magnesianews και ευχαριστεί όλους όσοι έδωσαν το παρών στη σημαντική για εκείνον και το νησί της Αλοννήσου βράβευση.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και βουλευτές Μαγνησίας, όπως και ο κ. Γεώργιος Ξηραδάκης, ναυτιλιακός οικονομολόγος και πλήθος Θεσσαλών, που χειροκρότησαν τον βραβευθέντα κ. Μαυρίκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.