Βαγγέλης Χατζηκυριάκος: Καμία επίσημη πληροφόρηση για hot spot στον Αλμυρό

Ανάστατη ακόμη και στις φήμες η τοπική κοινωνία

Αναστατωμένη είναι η κοινωνία του Αλμυρού μετά τη φημολογία πως σε παλιό χώρο όπου στεγάζονταν σούπερ μάρκετ θα δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας μεταναστών. Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή τόνισε πως ούτε ο Δήμος, ούτε εκείνος προσωπικά έχει πληροφόρηση για τη δημιουργία hot spot στον Αλμυρό και πως όσα τηλέφωνα κι αν έκανε κανένας αρμόδιος δεν του επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία. Πάντως, ο Δήμαρχος τόνισε πως στην περίπτωση που η πολιτεία λάβει μια τέτοια απόφαση, θα είναι ξαφνική και σίγουρα θα βρει αντιμέτωπη την κοινωνία.

Από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου έμαθαν στον Αλμυρό ότι εξετάζεται η δημιουργία hot spot στην περιοχή, για τη φιλοξενία και εγκατάσταση μεταναστών. Εδώ και λίγες ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι, κάνουν λόγο για ξαφνικές αποφάσεις χωρίς κανένα προγραμματισμό και δηλώνουν αντίθετοι με την δημιουργία της εν λόγω δομής.
Ο Δήμαρχος Αλμυρού μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει τίποτα επίσημα και εξαιτίας αυτού ο κόσμος έχει αναστατωθεί, καθώς ο μόνος τρόπος να ενημερωθούν είναι τα Μέσα Ενημέρωσης και όχι η πολιτεία.
“Γνωρίζουμε τα δημοσιεύματα. Ό,τι ξέρετε εσείς, ξέρουμε κι εμείς. Η κοινωνία του Αλμυρού έχει αναστατωθεί γιατί ο τρόπος που μπορούμε να ενημερωθούμε είναι από τα Μέσα Ενημέρωσης και όχι από επίσημους φορείς. Δεν γνωρίζουμε τίποτα ως Δήμος Αλμυρού κι εγώ προσωπικά, όσα τηλέφωνα κι αν πήρα , δεν έβγαλα κάποια άκρη και δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν ισχύει ή υπάρχει το ενδιαφέρον αυτό από την πολιτεία. Αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω εάν κάποιος ιδιώτης μπήκε μέσα στην πλατφόρμα και είπε ότι μπορώ να φιλοξενήσω εάν έχει τις κατάλληλες υποδομές”, είπε ο κ. Χατζηκυριάκος.
Ο ίδιος όμως συμπλήρωσε πως στον Αλμυρό δεν υπάρχουν καν οι κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενηθούν μετανάστες, δεν γνωρίζει τίποτα ο Δήμος για το ζήτημα και εξαιτίας αυτής της κατάστασης η τοπική κοινωνία είναι κατηγορηματικά αρνητική.
” Θα είμαστε σε εγρήγορση για να ενημερωθούμε τι σκοπό έχει η πολιτεία κι αν έχει σκοπό να φέρει κάποιους μετανάστες εδώ. Όλα γίνονται όμως στο πόδι γι’ αυτό δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα και αναστατώνεται ο κόσμος. Το ψάξαμε μετά τα δημοσιεύματα και δεν μου είπε κανείς επίσημα ότι έστω το σκεφτόμαστε. Αν μας αιφνιδιάσουν ξαφνικά, ότι θα κάνουν hot spot θα υπάρχουν και αντίστοιχες αντιρρήσεις και κινητοποιήσεις, γιατί θα είναι το ξαφνικό και δεν θα έχει προηγηθεί και η συζήτηση στην κοινωνία. Αλλά μια μικρή πόλη όπως είναι ο Αλμυρός δεν γίνεται να βάλουν μετανάστες στο κέντρο του Αλμυρού, όπως λένε, σε κάποιο παλιό σούπερ μάρκετ, δε νομίζω ότι μπορούν κάποιοι να δεχτούν να έρθουν μετανάστες μέσα στην πλατεία του Αλμυρού, χωρίς υποδομές, μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ να φιλοξενηθούν κάποιοι άνθρωποι τριτοκοσμικά”, τόνισε ο κ. Χατζηκυριάκος ο οποίος έθεσε ζήτημα κινητοποιήσεων εάν η πολιτεία αποφασίσει τη δημιουργία hot spot.
Τέλος ο Δήμαρχος Αλμυρό σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία χωροταξική αλλαγή στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ούτε στο Ρυθμιστικό για τη δημιουργία hot spot καθώς δεν υπήρχαν οι ανάγκες θεσμοθετημένων χώρων. Ωστόσο, υποστήριξε πως εάν η πολιτεία αποφασίσει την έλευση μεταναστών, δεν θα κοιτάξει τη χωροθέτηση.
“Το ζήτημα είναι μεγάλο και απασχολεί όλη την Ελλάδα. Εάν υπήρχαν σοβαρές διαδικασίες θα μπορούσαν και κάποιοι δήμοι να δεχτούν αυτούς τους ανθρώπους. Με τον τρόπο όμως που γίνεται, με δημοσιεύματα και φήμες γελοιοποιούν την όλη κατάσταση κι έτσι εάν υπήρχε μία πιθανότητα να είναι αντίθετη η κοινωνία, τώρα θα είναι δέκα. Ο τρόπος λειτουργίας είναι λες και δεν είμαστε σε κάποιο συγκροτημένο κράτος”, είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.