Ζαγορά – Μούρεσι: Ακυρώθηκε η απόφαση για μη αναπροσαρμογή των τελών

Ακυρώθηκε, διότι παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου, για μη αναπροσαρμογή των Δημοτικών τελών 2020, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, διότι δεν συντάχτηκε εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας για την πρόταση και δεν εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπογράφει ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Νίκος Ντίτορας, παραβιάζονται ευθέως οι ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις περί ορισμού φόρων, τελών, δικαιωμάτων και εισφορών, καθώς στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η εναλλακτική πρόταση της μείζονος μειοψηφίας κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ετέθη σε ονομαστική ψηφοφορία, ενώ έπρεπε να κατατεθεί στην Οικονομική Υπηρεσία και αυτή να συντάξει εισήγηση επ’ αυτής.

«Επομένως επρόκειτο για διαδικασία (κατάθεση εναλλακτικής πρότασης επί δημοτικών τελών) επί της οποίας δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία και, ως εκ τούτου, η θέση της εναλλακτικής πρότασης της μειοψηφίας προς ψήφιση καθιστά την απόφαση άκυρη», αναφέρει η Αποκεντρωμένη.

Στην απόφαση αναφέρεται επίσης, ότι οι συνολικές ψήφοι υπέρ της εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής για την μη αναπροσαρμογή των τελών είναι οκτώ επί συνόλου 26, ήτοι δεν συμπληρώνεται η εκ του νόμου αναγκαία απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των παρόντων, ενώ η επίκληση του ότι οι λοιπές ψήφοι είναι άκυρες, επειδή δόθηκαν επί άκυρης εναλλακτικής πρότασης, δεν στέκει, καθώς η άκυρη πρόταση δεν έπρεπε καν να τεθεί σε ψηφοφορία.

Καταλήγοντας ο κ. Ντίτορας, ακυρώνει την απόφαση 304/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου «περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών για το έτος 2020», για παράβαση του Νόμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.