Aμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ

Αμετάβλητα, όπως και ευρέως αναμενόταν, παρέμειναν τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής.

Η κεντρική τράπεζα διατήρησε το κύριο επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 0%, το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο καταθέσεων στο -0,40%.

Το εκτελεστικό συμβούλιο, στην ανακοίνωσή του, διαμήνυσε ότι «συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή χαμηλότερα επίπεδα, για μακρά περίοδο».

Σχετικά με τα μη-συμβατικά νομισματικά μέτρα, διευκρίνισε ότι το μηνιαίο ύψος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης βρίσκεται από την 1η Απριλίου στα 60 δισ. ευρώ.

Επανέλαβε επίσης, ότι το πρόγραμμα, αν χρειαστεί, θα παραταθεί και πέραν του Δεκεμβρίου του 2017 και επαναδιατύπωσε τη δέσμευση για αλλαγές στους όρους και το μέγεθος της ποσοτικής χαλάρωσης, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Στις 15.30 (ώρα Ελλάδος), ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να επικοινωνήσει το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.