Brexit: Στις Βρυξέλλες η Μέι για «εποικοδομητικές συνομιλίες» με Γιούνκερ – Μακρόν

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι αναμένει μία «εποικοδομητική» συνάντηση με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους εντός της ημέρας στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να εξασφαλίσει μία ήπια αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ο εκπρόσωπός της.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και θα έχει επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βάραντκαρ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Η αποψινή συνάντηση διεξάγεται σε συνέχεια της απόπειρας της Βρετανής πρωθυπουργού να δώσει ώθηση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit τον περασμένο μήνα, όταν κατά την ομιλία της στη Φλωρεντία υποσχέθηκε ότι η χώρα της θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ε.Ε.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι επαφές της Τερέζα Μέι στις Βρυξέλες αποτελούν συνέχεια αυτής της ομιλίας και της θετικής ανταπόκρισης που είχε με «εποικοδομητικό τρόπο».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Τερέζα Μέι είναι έτοιμη να παρουσιάσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το τι η Μ. Βρετανία σκέφτεται να προσφέρει στο πλαίσιο μίας οικονομικής διευθέτησης», ο εκπρόσωπος απάντησε: «Η πρωθυπουργός παρουσίασε τη θέση μας σε σχέση με την οικονομική διευθέτηση στην ομιλία της Φλωρεντίας και κάπου εκεί βρισκόμαστε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.