Ερντογάν: Δεν θα μείνουμε θεατές στην Κύπρο

Προκλητικός στην επέτειο της εισβολής

Η Τουρκία «δεν θα μείνει θεατής αφήνοντας τους Τουρκοκύπριους επ` άπειρον θύματα της μη λύσης και καταδικασμένους σε περιορισμούς», ανέφερε ο πρόεδρός της, Ταγίπ Ερντογάν, στο μήνυμά του για τα 43 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Στο μήνυμά του προς τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους υποστηρίζει ότι «οι Τουρκοκύπριοι απέδειξαν με κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή τους για λύση και παρά τους άδικους και παράνομους περιορισμούς στους οποίους έμειναν καταδικασμένοι είχαν τη θέληση, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να ξεπεράσουν το κάθε εμπόδιο με δημοκρατικές αξίες, συνείδηση αλληλεγγύης και αποφασιστικότητα».
Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ακόμα ότι το τελευταίο παράδειγμα είναι στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του γ.γ. του ΟΗΕ για δίκαιη, μόνιμη και περιεκτική λύση. «Στη στάση καλής θέλησης και ειλικρίνειας που επιδείξαμε αυτή την περίοδο, η ελληνοκυπριακή πλευρά ανταποκρίθηκε με αδιάλλακτη στάση. Δυστυχώς γι` αυτό το λόγο κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα η Διάσκεψη για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας ξανά και δεν επιτεύχθηκε λύση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων», ισχυρίζεται.
Πλέον, αναφέρει, «κανένας δεν πρέπει να περιμένει ότι η Τουρκία θα μείνει θεατής, αφήνοντας θύμα τον τ/κ λαό επ` άπειρον σε μη λύση και καταδικασμένους στους περιορισμούς που δεν έχουν καμιά βάση δικαίου».
Στο μήνυμά του. ο Τ. Ερντογάν σημειώνει ότι στους εορτασμούς για την επέτειο της εισβολής στα κατεχόμενα τον εκπροσωπεί ο γ.γ. της τουρκικής Προεδρίας Φαχρί Κασίργκα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.