Τραμπ προς Βουλή: Ή ψηφίζετε ή παραμένει το Obamacare

Την απαίτηση η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί, το νομοσχέδιό του για την αντικατάσταση του Obamacare εντός της Παρασκευής ή το τελευταίο να παραμείνει σε ισχύ εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει με διάφορες τάσεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η American Health Care Act, η οποία προβλέπεται να αντικαταστήσει το Obamacare, δεν ψηφίστηκε την Πέμπτη, καθώς η ψηφοφορία στη Βουλή, κάτω σώμα του Κογκρέσου, αναβλήθηκε με πρωτοβουλία των Ρεπουμπλικανών.

Η προειδοποίηση του κ. Τραμπ στους επικεφαλής του κόμματός του στη Βουλή έγινε σε κλειστή συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος της Βουλής, επίσης Ρεπουμπλικανός Πολ Ράιαν δήλωσε: «Για επτά και πλέον χρόνια, υποσχόμαστε στον αμερικανικό λαό ότι θα ανατρέψουμε και θα αντικαταστήσουμε αυτόν τον αποτυχημένο νόμο, γιατί καταρρέει και παίρνει μαζί του ανθρώπους και οικογένειες. Την Παρασκευή θα προχωρήσουμε (σ.σ. οι δηλώσεις έγιναν την Πέμπτη)».

Μια μετριοπαθής τάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αντιστέκεται στο νομοσχέδιο Τραμπ με το επιχείρημα ότι αφήνει πολλούς ασφαλισμένους χωρίς ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη, ενώ μια υπερσυντηρητική τάση ζητεί την πλήρη άρση κάθε ευθύνης του ομοσπονδιακού κράτους για το ασφαλιστικό και την απρόσκοπτη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς στον τομέα της ασφάλισης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, μειοψηφία τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία, είναι πλήρως αντίθετο στην κατάργηση του εμβληματικού για το ίδιο νόμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.