Τέσσερις ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτό το καλοκαίρι στη Μαγνησία

Το αρχαίο θέατρο Δημητριάδας
Στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπ. Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα- Ένας πολιτισμός»

Το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα- Ένας πολιτισμός» που περιλαμβάνει 251 εκδηλώσεις σε 111 αρχαιολογικούς χώρους της χώρας παρουσιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων γι’ αυτό το καλοκαίρι.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, χορό και εικαστικές εγκαταστάσεις, πάντα σύμφωνα με τα ενδεδειγμένα πρωτόκολλα προστασίας κοινού και συντελεστών. Όπως σημειώθηκε από την Υπουργό κ. Μενδώνη πρόκειται μόνον για την αρχή του προγράμματος, σε πειραματική μάλιστα εκδοχή, μια και το «Όλη η Ελλάδα – Ένας πολιτισμός» θα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας τους θεσμούς του Υπουργείου Πολιτισμού κατά έναν (αναμένεται ξεχωριστή πλατφόρμα και σύσταση επταμελούς επιτροπής για τις μελλοντικές εκδόσεις). Οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν, με μοναδικό κόστος το αντίτιμο του εκάστοτε αρχαιολογικού χώρου.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία
Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού, εντάσσεται και η Μαγνησία με τέσσερις εκδηλώσεις. Ειδικότερα, στις 21 Αυγούστου θα παρουσιαστούν οι Βάκχες από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, στις 29 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στην Αγία Κυριακή Πορταριάς το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Έρως –Ήρως» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Και στις 31 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, ενώ την ίδια ημέρα παράσταση θα δώσει και χορευτικό σύνολο από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.