«Ανάσα» για τους ξενοδόχους Πάσχα και Πρωτομαγιά

«Μόνος του δεν πρέπει να πηγαίνει ποτέ κανείς για πεζοπορία» τόνισε η πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ομίλου «ΠΑΝ»
Ξεπέρασαν το 85% οι πληρότητες σε Βόλο, κεντρικό, ανατολικό Πήλιο

Αρκετά καλή ήταν η τουριστική κίνηση στη χερσαία Μαγνησία για το Πάσχα, οι πληρότητες ξεπέρασαν το 85%, ενώ η κίνηση συνεχιζόταν λόγω της σημερινής αργίας της Πρωτομαγιάς, ενώ υπήρξαν και αφίξεις τη Δευτέρα του Πάσχα, λόγω της αργίας.
Τα παραπάνω τόνισε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, που επισήμανε ότι η κίνηση ήταν σχετικά καλή, σε σχέση με τη θέση που βρίσκονται οι ξενοδόχοι και έκανε λόγο για μια «ανάσα» σε μια δύσκολη εποχή. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων η πόλη του Βόλου, Πορταριά και Μακρινίτσα κινήθηκαν καλά, όπως το Κεντρικό και το Ανατολικό Πήλιο, ενώ το Νότιο Πήλιο δεν πήγε και πολύ καλά, καθώς δεν άνοιξαν πολλά καταλύματα, αφού δεν υπήρξαν πολλές προκρατήσεις και οι επαγγελματίες ήταν συγκρατημένοι.

Μάστιγα τα «παράνομα καταλύματα»

Σχετικά με τις ενοικιάσεις παράνομων διαμερισμάτων και σπιτιών, ο κ. Ζαφείρης είπε ότι η ζημιά είναι τεράστια και, κατά την άποψή του, υπάρχουν πάρα πολλά παράνομα καταλύματα. «Εμείς λέμε ότι και να έχουν νομιμοποιηθεί, ο ανταγωνισμός εξακολουθεί να μην είναι ίσος, διότι υπάρχει ζήτημα και με τη φορολόγηση, όσων θεωρηθεί ότι δηλώνουν τα εισοδήματά τους», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο νόμος ψηφίστηκε το 2016 και ακόμη δεν έχουν βγει οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, περί του περιορισμού των ημερών που πρέπει να τα νοικιάζουν.
Ακόμη είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι υποχρεούνται να δηλώσουν τα εισοδήματα, από τις διανυκτερεύσεις των πελατών τους εντός 20 ημερών του επόμενου μήνα, ενώ οι υπόλοιποι επιχειρηματίες, στην έξοδο του πελάτη πρέπει να κόβουν απόδειξη. Ο ξενοδόχος είπε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα που «κλέβει» από τα εισοδήματα των ξενοδόχων και του κράτους, τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά κανενός το αυτί δεν ιδρώνει και καλύφθηκαν πίσω από το γεγονός ότι δημιούργησαν ένα μητρώο και όποιος δεν μπει έχει πρόστιμο 100.000 €.
Ο κ. Ζαφείρης ανέφερε ότι έλεγχοι δεν γίνονται και επανέφερε την πρόταση των ξενοδόχων από το 2010 για διαδικτυακό έλεγχο των συγκεκριμένων καταλυμάτων.

Συγκρατημένες κρατήσεις για καλοκαίρι
Αναφορικά με την καλοκαιρινή περίοδο, ο πρόεδρος των ξενοδόχων είπε ότι είναι συγκρατημένες οι κρατήσεις και βασικός παράγοντας γι’ αυτό είναι οι εκλογές.
«Όσο υπάρχει εκλογολογία στην Ελλάδα, οι Έλληνες και οι ξένοι δεν κινούνται ,με την ταχύτητα που θα κινούνταν, αν δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα», ανέφερε.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Τουρκία φαίνεται να έχει ανακάμψει πολύ, λόγω της διαφήμισης, των προσφορών, το κράτος που βοηθάει και το οργανωμένο σύστημα. Όπως είπε, η γειτονική χώρα που ήταν τόσα χρόνια κλειστή, θα πάει πολλά καλά, καθώς οι μεγάλοι tour operator πήραν τα ξενοδοχεία σε πολύ χαμηλές τιμές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.