Χρ. Τριαντόπουλος: Κίνητρο η ενεργή κοινωνία των πολιτών της Μαγνησίας

Εκτίμησε ότι ο νομός, θα ανέβει από τους πρώτους στο τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης

Στην ενεργή κοινωνία των πολιτών της Μαγνησίας, που αποτελεί κίνητρο για όποιον θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά και να δουλέψει για τον τόπο του, αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Τριαντόπουλος, διδάκτωρ πολιτικής οικονομίας και πρόεδρος της «Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις».
Ο πολιτευτής, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα», είπε ότι πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση, ώστε η περιοχή μας να είναι ένας από τους πρώτους νομούς που θα ανέβουν στο τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, της νέας ψηφιακής εποχής.
Πεδίο του Χρ. Τριαντόπουλου είναι τα οικονομικά και ο ίδιος τόνισε ότι διδάσκει οικονομικά σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Π.Θ., είναι ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών και όλη αυτή την περίοδο, είτε από θέσεις ευθύνης, είτε κοντά στην έρευνα και στο Πανεπιστήμιο έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό συστατικών ή κομματιών της οικονομικής πολιτικής, εστιάζοντας κυρίως σε ένα σχέδιο για την αλλαγή του παραγωγικού μας υποδείγματος, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση.

Συμπράξεις για τη Μαγνησία

Ο Χρ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι αυτό το έργο έχει ξεκινήσει μέσα από την «Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις» και της συνεργασίας της με άλλους φορείς, να το περάσουν μέσα στην κοινωνία «για να δούμε η κοινωνία τι θέλει και να κάνουμε μια συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα είναι πιο εύκολο να διαχυθούν και να πραγματοποιηθούν». Ο διδάκτωρ πολιτικής οικονομίας, είπε ότι όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει διάφορες συμπράξεις με φορείς, που αφορούν και τη Μαγνησία, την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Σε τοπικό επίπεδο ο πολιτευτής τόνισε, ότι πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση, ώστε να είναι ένας από τους πρώτους νομούς που θα ανέβουν στο τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, της νέας ψηφιακής εποχής.
«Η Μαγνησία έχει τις υποδομές, τη διαφοροποίηση στην οικονομική της παραγωγή, ποικιλομορφία και καινοτόμα αγροτικά προϊόντα, συμπράξεις ου σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο, την έρευνα και την τεχνολογία, με απτά αποτελέσματα και μεγάλη παράδοση συνεργασίας», τόνισε και πρόσθεσε ότι όλα αυτά είναι συγκριτικά πλεονεκτήματα, που την καθιστούν έναν τόπο που μπορεί να έχει κυρίαρχο ρόλο σε ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα που θα δημιουργηθεί από δω και πέρα.

Άνοιξε η ατζέντα πολλών ζητημάτων

Σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, στις συζητήσεις που έγιναν αναδείχτηκαν και ζητήματα με σημαντικό κοινωνικό πρόσημο, όπως ζητήματα κατά πόσο ο Βόλος μπορεί να γίνει μια προσβάσιμη πόλη για τα άτομα με αναπηρία, για την οποία η τοπική κοινωνία έχει ιδιαίτερη ευαισθησία, ζητήματα που σχετίζονται με την παραβατικότητα των νέων αι ον καθαρισμό των θαλασσών. «Ουσιαστικά ανοίξαμε την ατζέντα σε πολλά ζητήματα και το ενδιαφέρον σ’ αυτή την προσπάθεια είναι ότι αγκαλιάστηκε από τους τοπικούς φορείς και από τους πολίτες», ανέφερε.
Ο κ. Τριαντόπουλος, τόνισε ότι η Μαγνησία διαθέτει μια ενεργή κοινωνία των πολιτών, κάτι που δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη, σε όσους θέλουν να εμπλακούν με τα κοινά και να εργαστούν για τον τόπο, καθώς τους δημιουργεί ένα φοβερό κίνητρο.
«Για να αλλάξουμε την κατάσταση στη χώρα μας και να αναδείξουμε μια άλλη Ελλάδα, πρέπει να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις, που θέλουν ένα έναυσμα και η πολιτική αλλαγή που συντελείται τον τελευταίο καιρό στον τόπο, ανοίγει το δρόμο για να βγουν οι δημιουργικές δυνάμεις μπροστά. Γι ΄αυτό κι εδώ επιδιώκουμε και εγώ ως φορέας της κοινωνίας των πολιτών και ως άνθρωπος από το Πανεπιστήμιο και μέσα από τον δίαυλο της ΝΔ, υπό την αιγίδα του Κυρ. Μητσοτάκη, ν’ ανοίξουμε τον δίαυλο σε όλες αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις να συμβάλλουν για την αλλαγή της κατάστασης της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριαντόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.