Διώξεις κατά τριών για εξαπάτηση στη Μαγνησία

Άγνωστος έπεισε περιπτερά, να εκδώσει 103 κωδικούς καρτοτηλεφώνων των 30 €

Δίωξη κατά τριών θα ασκήσει η Εισαγγελία Βόλου για χρήση κωδικών καρτοκινητών τηλεφώνων, που κατάφερε να αποσπάσει άγνωστος από νεαρό περιπτερά της Μαγνησίας, ζημιώνοντάς τον κατά 30.000 €. Απ΄την προκαταρτική εξέταση ο άγνωστος απατεώνας δεν εντοπίστηκε, ωστόσο, θα ασκηθεί δίωξη κατά ενός Έλληνα, ενός Γερμανού και ενός Άγγλου, όλοι κάτοικοι Ελλάδας, για απάτη από κοινού και ενδεχομένως για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ο νεαρός Βολιώτης περιπτεράς έπεσε θύμα απάτης το 2019, όταν άγνωστος άνδρας του τηλεφώνησε, παριστάνοντας τον εκπρόσωπο εταιρίας μηχανήματος αυτόματης έκδοσης χρόνου ανανέωσης καρτοκινητών και του ζήτησε να του εκδώσει χρόνους ανανέωσης και να του δώσει τους κωδικούς, διότι έπρεπε να ακυρωθούν.
Ο νεαρός περιπτερούχος, που είναι συγγενής του ιδιοκτήτη, πείστηκε και εξέδωσε 103 κωδικούς με χρόνο ομιλίας αξίας 30 € η καθεμιά, αλλά όταν το ανέφερε στον ιδιοκτήτη του περιπτέρου, αντιλήφθηκε πως πρόκειται για απάτη και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Στη συνέχεια ο άγνωστος άνδρας εξαφανίστηκε, αφού πήρε τους κωδικούς και από την έρευνα που έγινε δεν εντοπίστηκε, καθώς δεν μπορούσε να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, επειδή ο νόμος την επιτρέπει μόνο στα κακουργήματα.
Μετά από έρευνα που έγινε, οι κωδικοί που είχαν εκδοθεί φάνηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν από τρεις διαφορετικούς χρήστες, έναν Έλληνα, έναν Γερμανό και έναν Άγγλο, που είναι όλοι τους κάτοικοι Ελλάδας, ενώ τρεις από τους κωδικούς που είχαν εκδοθεί δεν χρησιμοποιήθηκαν. Από τους δράστες ζητήθηκε να δώσουν εξηγήσεις για τη χρησιμοποίηση των κωδικών που εκδόθηκαν από το μηχάνημα του Βολιώτη, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν στα σπίτια που διαμένουν. Με την ολοκλήρωση της προκαταρκτική εξέτασης, οι τρεις παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για απάτη από κοινού.

Τον εξαπάτησαν με αγγελία για κινητό

Θύμα απάτης έπεσε ένας άλλος Βολιώτης που έδειξε τυφλή εμπιστοσύνη σε έναν άγνωστο, που δήλωσε κάτοικος Θεσσαλονίκης και ανήρτησε αγγελία σε γνωστό ιστότοπο για πώληση επώνυμου κινητού τηλεφώνου έναντι 900 €. Η προκαταρκτική που έγινε τέθηκε στο αρχείο.
Ο Βολιώτης τον Μάρτιο του 2019, συμφώνησε να αγοράσει το κινητό τηλέφωνο για το γιο του και για να πάρει τα χρήματα ο άγνωστος, μέσω του προγράμματος «Λεφτά στο λεπτό» πήρε από την τράπεζα έναν κωδικό τον οποίο έδωσε στον άγνωστο, προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα από κάποιο ATM.
Όντως ο δράστης έκανε ανάληψη του ποσού, αλλά στη συνέχεια δεν απαντούσε στις κλήσεις του Βολιώτη, δεν έστελνε ποτέ το κινητό τηλέφωνο και ο παθών, που κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη, κατέθεσε μήνυση.
Για το θέμα έγινε προκαταρκτική και όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, τα τηλέφωνο από το οποίο επικοινωνούσε ο άγνωστος με τον Βολιώτη, ανήκει σε Πακιστανό, που πιθανόν είναι ανύπαρκτο πρόσωπο…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.