Δυναμικός προορισμός για φέτος η Αμαλιάπολη! (video)

«Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας»: Αυξημένη η κίνηση λόγω διακοπών

Εκατοντάδες είναι οι επιβάτες που ταξιδεύουν καθημερινά χρησιμοποιώντας το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, τόσο για προορισμούς εντός του νομού Μαγνησίας, όσο και εκτός. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρη Κολυνδρίνη, η κίνηση είναι ιδιαιτέρως αυξημένη προς τους παραλιακούς προορισμούς του Παγασητικού, ενώ φέτος η Αμαλιάπολη, παρουσιάζει μία ιδιαίτερη δυναμική και μεγάλη προτίμηση.

Πιο συγκεκριμένα, στο υψηλότερο δυνατό σημείο, βρίσκεται αυτή τη στιγμή η τουριστική κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης υπάρχει αυξημένη κίνηση από περιοχές εκτός νομού Μαγνησίας, ανθρώπων που έρχονται στο νομό μας για να κάνουν τις διακοπές τους, είτε στον Βόλο είτε στο Πήλιο, είτε στα νησιά των Β. Σποράδων.
“Ειδικότερα, υπάρχει αυξημένη κίνηση από περιοχές της Βορείου και Κεντρικής Ελλάδος και της Δυτικής Μακεδονίας προς την περιοχή μας για διακοπές. Παράλληλα, καταγράφεται και αυξημένη κίνηση εντός του νομού προς το παραλιακό μέτωπο του Παγασητικού, δηλαδή προς Γατζέα, Καλά Νερά, Άφησσο και Μηλίνα, αλλά και προς το Χορευτό και τον Αη Γιάννη”, επεσήμανε ο ίδιος.
Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό, υπάρχει και μία αύξηση της επιβατικής κίνησης προς Αμαλιάπολη, όπου έχει διαφανεί μία τουριστική δυναμική και είναι ένα μέρος που το προτιμά ο κόσμος για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Προκειμένου να εξυπηρετούν όλοι όσοι ταξιδεύουν, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας «επιστρατεύει» και έκτακτα δρομολόγια όπου υπάρχει ανάγκη.

Οι Βολιώτες ταξιδεύουν και στο εξωτερικό
Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας εκτός από τις συνδέσεις του στο εσωτερικό της Μαγνησίας, αλλά και σε πόλεις της Ελλάδος, μέσω του τουριστικού του γραφείου Magnesia Travel δίνει εδώ και χρόνια την ευκαιρία σε Βολιώτες να πραγματοποιήσουν οργανωμένες διακοπές σε συγκεκριμένους προορισμούς της χώρας μας, αλλά και στο εξωτερικό.
“Οι Βολιώτες ταξιδεύουν τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος. Τα τελευταία χρόνια, υπήρχε μία προτίμηση για πιο φθηνούς προορισμούς λόγω της κρίσης και της επικρατούσας κατάστασης εν γένει. Η κατάσταση όμως αρχίζει και αλλάζει και ο κόσμος προτιμά και πιο ακριβές εκδρομές. Υπάρχουν εκδρομές στα Βαλκάνια όπως στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, υπάρχουν εκδρομές προς Τουρκία και για την Κωνσταντινούπολη αλλά και τα παράλια της Μ. Ασίας, αλλά και προς Ιταλία και Δαλματικές Ακτές”, υπογράμμισε ο κ. Κολυνδρίνης.

Το πρόβλημα των τουριστικών γραφείων της Μαγνησίας
Αναφορικά με τις οργανωμένες εκδρομές ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας έκανε λόγο και για το πρόβλημα που υπάρχει με τα τουριστικά γραφεία εν γένει του νομού και την οργάνωση κοινών εκδρομών. “Το πρόβλημα με τα τουριστικά γραφεία της Μαγνησίας, είναι ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και να έχουμε κάποιους κοινούς προορισμούς όλα τα γραφεία μαζί, ώστε να συγκεντρώνονται οι Βολιώτες και να ταξιδεύουν όλοι μαζί. Γι’ αυτό και υπάρχει μία διασπορά των Βολιωτών που θέλουν να ταξιδέψουν και συνήθως καταφεύγουν στα γραφεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης που περνούν με τα λεωφορεία και παίρνουν από την περιοχή μας 4-5 άτομα” σχολίασε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αναγκαία η αλλαγή του πρωινού δρομολογίου προς τη Λάρισα
Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας άλλαξε το πρωινό του δρομολόγιο προς της Λάρισα, από τις 5:45 στις 5.30 το πρωί. Σύμφωνα με τον κ. Κολυνδρίνη, εμφανίστηκε ανάγκη του επιβατικού κοινού για την αλλαγή αυτή, καθώς ο ΟΣΕ σταμάτησε το δρομολόγιό του προς τη Λάρισα στις 5.30 το πρωί, με αποτέλεσμα πολλοί που εργάζονται στη γειτονική πόλη να πρέπει να εξυπηρετηθούν.
“Διαμορφώσαμε το δρομολόγιο στις 5.30 και εξυπηρετούμε αυτή τη στιγμή κυρίως εργαζομένους, όμως από Σεπτέμβριο σίγουρα θα εξυπηρετούνται και φοιτητές που είτε μένουν στο Βόλο και σπουδάζουν στη Λάρισα, είτε μένουν στη Λάρισα και σπουδάζουν στο Βόλο, κατέληξε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.